GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιβύη: Η επόμενη μέρα μετά το "ναυάγιο" στη Μόσχα - Τι λέει ο K. Φίλης

“Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Χαφτάρ δεν υπάρχει ουσία σε αυτή την πρωτοβουλία. Αλλά θα πρέπει να δούμε μέχρι τις 19 του μήνα, δηλαδή τη...

“Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Χαφτάρ δεν υπάρχει ουσία σε αυτή την πρωτοβουλία. Αλλά θα πρέπει να δούμε μέχρι τις 19 του μήνα, δηλαδή την Κυριακή όταν και συγκαλείται η διάσκεψη του Βερολίνου εάν θα έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Από ότι μαθαίνουμε αντί συμφωνίας έχουμε επανέναρξη των εχθροπραξιών στον νότο της Λιβύης”, είπε ο διεθνολόγος και εκτελεστικός διευθυντής ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Γιώργο Χουδαλάκη, αναφερόμενος στο ‘ναυάγιο’ στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.
“Η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη. Έτσι και αλλιώς, και η κατάπαυση του πυρός όπως και κάθε συμφωνία σε μία χώρα με τα χαρακτηριστικά της Λιβύης είναι πάντα εύθραυστη”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.
“Είναι λάθος η παραδοχή από ελληνικής πλευράς, ακόμα και αν αυτό γίνεται για εσωτερικούς λόγους, ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη. Η Τουρκία είναι απομονωμένη ως προς το τουρκολιβυκό σύμφωνο, το οποίο είναι τόσο ανερμάτιστο που δεν βρέθηκε ούτε ένας να το υπερασπιστεί... Ούτε η Ιταλία, ούτε κανένα άλλο κράτος της περιοχής ή εκτός περιοχής έχει στηρίξει κατά το ελάχιστο αυτή τη συμφωνία. Ως προς τις περιφερειακές διεργασίες και γενικότερα ως προς τα τεκταινόμενα, αλίμονο αν θεωρούμε ότι μία χώρα η οποία συμμετέχει και έχει προσκληθεί στη διάσκεψη του Βερολίνου, ενώ εμείς ακόμα δεν έχουμε προσκληθεί και δεν ξέρουμε εάν θα προσκληθούμε”, σημείωσε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:
“Είναι μία χώρα που βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων σε σχέση με τη Λιβύη, υπό την έννοια ότι βρήκε όπως αναμενόταν κοινό παρονομαστή με τη Ρωσία, ενώ οι περισσότεροι έλεγαν ότι αυτό είναι αδύνατον μόνο και μόνο επειδή στηρίζουν τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Τελικά αυτό κατέστη εφικτό και εχθές παραλίγο να έχουμε μία συμφωνία, έστω και εύθραυστη, με παρέμβαση Ρωσίας - Τουρκίας... Αλίμονο εάν κανείς θεωρεί ή πιστεύει ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση