GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters: Χάκερ... τουρκικών συμφερόντων πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή

Οι κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν κυβερνήσεις και οργανισμούς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή πιστεύεται ότι είναι έργο χάκερ που ενε...

Οι κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν κυβερνήσεις και οργανισμούς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή πιστεύεται ότι είναι έργο χάκερ που ενεργούν για τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις δυτικούς αξιωματούχους ασφαλείας.

Οι χάκερ έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε τουλάχιστον 30 οργανισμούς, υπουργεία, πρεσβείες και υπηρεσίες ασφάλειας, όπως και σε εταιρείας και άλλους ομίλους, σύμφωνα με το Reuters.

Ανάμεσα στα θύματα συμπεριλαμβάνονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κυπριακής και της Ελληνικής κυβέρνησης και του συμβούλου της ιρακινής κυβέρνησης για την εθνική ασφάλεια.

Οι επιθέσεις συμπεριλαμβάνουν την παρεμπόδιση της κίνησης στις ιστοσελίδες των θυμάτων, επιτρέποντας ενδεχομένως στους χάκερ να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση στα δίκτυα των κρατικών φορέων και άλλων οργανισμών.

Σύμφωνα με δύο Βρετανούς αξιωματούχους και έναν Αμερικανός ανέφεραν πως η δραστηριότητα των χάκερ φέρνει χαρακτηριστικά κρατικής υποστήριξης σε κατασκοπεία που πραγματοποιήθηκε για προώθηση τουρκικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους δήλωσαν το συγκεκριμένο συμπέρασμα βασίστηκε σε τρία στοιχεία: την ταυτότητα και τις τοποθεσίες των θυμάτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κυβερνήσεις χωρών με γεωπολιτική σημασία για την Τουρκία, ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις και εμπιστευτικές πληροφορίες.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν ήταν σαφές ποια συγκεκριμένα άτομα ή οργανώσεις ήταν υπεύθυνα, αλλά πιστεύουν ότι τα κύματα των επιθέσεων συνδέονταν επειδή χρησιμοποιούσαν όλοι τους ίδιους εξυπηρετητές ή άλλες υποδομές.

Σύμφωνα με το Reuters το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας αρνήθηκε να σχολιάσει. Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήσεις, αλλά δήλωσε ότι η ίδια η Τουρκία ήταν συχνά θύμα κυβερνοεπιθέσεων.

Η κυπριακή κυβέρνηση δήλωσε σε δήλωσή της ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν άμεση επίγνωση των επιθέσεων και ενήργησαν για να τις αποτρέψουν». «Δεν θα σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες για λόγους εθνικής ασφάλειας», πρόσθεσε.

Έλληνες αξιωματούχους δήλωσαν ότι δεν έχουν αποδείξεις ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κινδυνεύει. Η ιρακινή κυβέρνηση δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση