GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

SOS! Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα του κορoνoϊού στην Θεσσαλονίκη...

Σε καραντίνα μπήκε από το απόγευμα της Πέμπτης (30/1) ένας άνδρας με συμπτώματα παρόμοια του κορoνoϊού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης....

Σε καραντίνα μπήκε από το απόγευμα της Πέμπτης (30/1) ένας άνδρας με συμπτώματα παρόμοια του κορoνoϊού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Δείγμα από τον ασθενή έχει σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης, με τα αποτελέσματα να αναμένονται την Παρασκευή.
Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορωναϊού που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται πως το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, ο οποίος μίλησε στο voria.gr, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα.

Πρόεδρος Εταιρείας Λοιμώξεων: Κάποια στιγμή θα έχουμε κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο πρόεδρος της εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, είχε δηλώσει ότι κάποια στιγμή θα έρθει περιστατικό κορονοϊού στην Ελλάδα.
Ο κ. Γαργαλιάνος είχε δηλώσει ότι δεν είναι γνωστό πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό. Για τον κίνδυνο να έρθει στην Ελλάδα, είπε πως κάποια στιγμή ο κορονοϊός θα έρθει και στη χώρα μας, αλλά στην παρούσα φάση δεν έχουμε τέτοια δεδομένα.
«Κάποια στιγμή θα έρθει κάποιο περιστατικό», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση