GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: 108 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι άλλοι 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αρ...

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι άλλοι 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 1.016.

Αναφέρθηκαν 2.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV σε όλη τη χώρα, αριθμός συγκριτικά χαμηλότερος από τα 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Κυριακής, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις ότι προσβλήθηκαν από τον νέο ιό ανήλθε σε 42.638, πάντα κατά τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Οι 103 θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ενώ από έναν ανέφεραν οι υγειονομικές Αρχές στο Πεκίνο, στην Τιαντζίν, στη Χεϊλονγκτζιάνγκ, στην Ανχούι και στη Χενάν. Συνολικά 3.996 ασθενείς έχουν ανανήψει και έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, εκ των οποίων 716 χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με την επαρχιακή επιτροπή υγείας στη Χουμπέι, είχαν επιβεβαιωθεί ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνολικά 31.728 κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο 2019-nCoV και 974 θάνατοι στη Χουμπέι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επαρχιακής επιτροπής, ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.

Νέα κρούσματα σε Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ν. Κορέα, Χονγκ Κονγκ - Επιβεβαιώθηκε το 13ο κρούσμα στις ΗΠΑ

Οι υγειονομικές Αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού - πρόκειται για ένα μωρό ηλικίας τριών μηνών - με το σύνολο των ασθενών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 15. Το παιδί πιστεύεται ότι μολύνθηκε από τη γιαγιά του, η οποία επαληθεύτηκε ότι είναι φορέας του 2019-nCoV την 9η Φεβρουαρίου, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, οι Αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το 33 επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού, τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Νότιας Κορέας τον εντοπισμό του 28ου κρούσματος, μιας 30χρονης κατοίκου Κίνας, ενώ οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ εντόπισαν τέσσερα άτομα, ενοίκους πολυώροφου κτιρίου 35 διαμερισμάτων που εκκενώθηκε εσπευσμένα, με συμπτώματα του ιού. Οι ένοικοι των 23 από τα 35 νοικοκυριά εστάλησαν σε κέντρα καραντίνας.

Τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τον εντοπισμό νέου κρούσματος στην Καλιφόρνια, του 13ου στη χώρα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση