GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπανάκης: Η άγνωστη ιστορία για το όνομα του βουλευτή της ΝΔ - Γιατί βαφτίστηκε μόνος του στα 13

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία κρύβεται πίσω από το όνομα του βουλευτή Νοτίου Τομέα της ΝΔ, Βασίλη - Πέτρου Σπανάκη. Ως το μικρότερο παιδί ...

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία κρύβεται πίσω από το όνομα του βουλευτή Νοτίου Τομέα της ΝΔ, Βασίλη - Πέτρου Σπανάκη. Ως το μικρότερο παιδί μιας τρίτεκνης οικογένειας, μεγάλωσε με δύο γονείς εκπαιδευτικούς, που αν και ήταν αγαπημένοι μεταξύ τους, αδυνατούσαν να συμφωνήσουν σε κάτι πολύ σημαντικό: στο όνομα που θα έδιναν στον γιο τους.

Αποτέλεσμα της διαφωνίας ήταν ο μικρός Σπανάκης να βαφτιστεί στην ηλικία των 13 ετών και μάλιστα να οργανώσει ο ίδιος τη βάφτισή του.

"Κρητικός ο πατέρας, Μανιάτισσα η μάνα, δεν μπορούσαν να καταλήξουν στο όνομά μου. Δεν υπήρχε διαμάχη, αλλά έλλειψη αποφασιστικότητας, με συνέπεια να περνούν τα χρόνια και να μένω αβάφτιστος" λέει ο ίδιος στο ένθετο Secret της εφημερίδας "Παραπολιτικά".

Σύμφωνα με όσα περιγράφει "όταν πια έγινα 13 ετών, αποφάσισα να δώσω εγώ λύση στο πρόβλημα. Οργάνωσα μόνος μου τη βάφτισή μου στη Μητρόπολη Αθηνών, επιλέγοντας όχι ένα, αλλά δύο ονόματα: Βασίλειος από τον Κρητικό θείο μου και Πέτρος από τον Μανιάτη παππού μου. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ, κυρίως γιατί μου έμαθε ότι στη ζωή είναι σημαντικό να είμαστε διαμορφωτές και όχι θεατές".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση