GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ υποστηρίζουν ότι σκότωσαν 16 Τούρκους στρατιωτικούς

Δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ,ανακοινώθηκε Κυριακή ότι τις τελευταίες εβδομάδε...

Δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ,ανακοινώθηκε Κυριακή ότι τις τελευταίες εβδομάδες σκότωσαν 16 Τούρκους στρατιωτικούς σε μάχες που έχουν λάβει χώρα. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε μια μέρα μετά από την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι πολλά μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας έπεσαν "μάρτυρες" στη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος του ΛΕΣ ανέφερε ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην πόλη-λιμάνι Μισράτα,στην Τρίπολη και στην πόλη Αλ Φάλα , η οποία βρίσκεται νότια της Λιβυκής πρωτεύουσας.

Η Τουρκία υποστηρίζει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης(ΚΕΣ) και έχει στείλει αντάρτες,δικές της στρατιωτικές δυνάμεις και οπλισμό για να βοηθήσει τις κυβερνητικές αρχές στην προσπάθεια που κάνουν για να απωθήσουν τις δυνάμεις του Χάφταρ,οι οποίες κάνουν προσπάθειες να κυριεύσουν την πρωτεύουσα της Λιβύης από τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Χάφταρ υποστηρίζεται από την Αίγυπτο,τα ΗΑΕ, ενώ στο πλευρό του έχει και Ρώσους μισθοφόρους.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του το Σάββατο παραδέχτηκε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν υποστεί απώλειες. Συγκεκριμένα ανέφερε «Είμαστε εκεί (στη Λιβύη) με τους στρατιώτες μας και τις ομάδες μας του Εθνικού Συριακού Στρατού. Συνεχίζουμε τον αγώνα εκεί. Έχουμε πολλούς μάρτυρες. Σε ανταπόδοση, όμως, έχουμε εξουδετερώσει σχεδόν εκατό λεγεωνάριους του Χάφταρ>>.

Ο Εθνικός Συριακός Στρατός(ΕΣΣ) είναι οργάνωση ανταρτών η οποία πολεμάει τις δυνάμεις του Σύριου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Βόρεια Συρία και έχει την υποστήριξη της Τουρκίας.

Η τουρκική βοήθεια στην επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης αντέστρεψε τον συσχετισμό δυνάμεων που είχε διαμορφωθεί υπέρ του ΛΕΣ και επανέφερε τις γραμμές των μετώπων στα όρια που βρίσκονταν τον περασμένο Απρίλιο.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές ξανάρχισαν την περασμένη Πέμπτη, μετά την απόσυρση του ΚΕΣ από τις διαπραγματεύσεις,λόγω του βομβαρδισμού του λιμανιού της Τρίπολης από τις δυνάμεις του Χάφταρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση