GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν: Τουλάχιστον 25 οι τραυματίες

Τουλάχιστον 25 άτομα τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που έπληξε νωρίτερα την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το...

Τουλάχιστον 25 άτομα τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που έπληξε νωρίτερα την περιοχή των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιρανικής Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων.

Σύμφωνα με το κέντρο μελέτης των σεισμών του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, και το βάθος της ήταν 6 χιλιόμετρα.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων Μοζταμπά Χαλεντί ανέφερε ότι επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται και πως προκληθεί ζημιές σε κατοικίες σε τέσσερα χωριά.

Από τουρκικής πλευράς, ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν, που συνορεύει με το Ιράν, ο Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ, έγραψε στο Twitter για «ζημιές σε κατοικημένες ζώνες» που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία εξαιτίας του σεισμού και πως υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση