GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έβρος: Απέτρεψαν 300 μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα

Σε διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές του Έβρου προχώρησαν οι ελληνικές αρχές το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πλ...

Σε διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές του Έβρου προχώρησαν οι ελληνικές αρχές το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνοριακών φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά, 300 - 400 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν στον ελλαδικό χώρο και κατάφεραν να τους αποτρέψουν.

«Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές, είναι κλειστό και το τουρκικό τελωνείο. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πλήρως διαχειρίσιμη αλλά δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοια γεγονότα αλλά σε συνεργασία με την απέναντι πλευρά καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά τώρα δεν υπάρχει συνεργασία», δήλωσε στo enikos.gr o κ. Γιαλαμάς.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μεταβαίνουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για να συντονίσουν τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση