GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Ανησυχία μετά το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη - Κλειστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης

Επί ποδός βρίσκονται ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές Αρχές της χώρας μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη...

Επί ποδός βρίσκονται ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές Αρχές της χώρας μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία 38χρονη η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η 38χρονη, σύμφωνα με το grtimes.gr, είναι επιχειρηματίας από τον χώρο της μόδας, μητέρα ενός παιδιού και ασχολείται με τα κοινά στη Θεσσαλονίκη. Η επιχειρηματίας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο, όπου και παρέμεινε για τέσσερις ημέρες, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την εβδομάδα μόδας.

Τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη, τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της την Κυριακή από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη όσο και μέχρι τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο εντοπίστηκαν. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

Σημειώνεται πως τα μέλη της οικογένειας της 38χρονης έχουν ήδη απομονωθεί οικειοθελώς, ενώ πληροφορίες της ιστοσελίδας grtimes.gr αναφέρουν ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Συναγερμός σήμανε και στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το οποίο επισκέφθηκε η 38χρονη τη Δευτέρα, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με το voria.gr, λήφθηκαν μέτρα για τους συμμετέχοντες στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας όπου βρέθηκε η 38χρονη, μεταξύ αυτών που εξετάστηκαν ήταν και ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ συστάσεις σε εκείνους που ήταν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δόθηκαν από τηλεφώνου. Συγκεκριμένα ζητήθηκε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφύγουν να έρθουν σε επαφή με άτομα που βρίσκονται στην κατηγορία ‘υψηλού κινδύνου’. Ήδη από χθες γίνεται απολύμανση του δημαρχείου, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν εντός του κτιρίου.

"Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα. Έλαχε να εκδηλωθεί στην πόλη μας το πρώτο κρούσμα του ιού και έπρεπε να προχωρήσουμε άμεσα στα όποια μέτρα και στο βαθμό που μας αναλογούν. Ως δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμουμε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να γίνεται απολύτως υπεύθυνα από τους αρμόδιους φορείς. Απαιτείται διαχείριση χωρίς κανένα πανικό", δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορονoϊού.

"Ήδη προχωρήσαμε στην προληπτική απολύμανση των χώρων του δημαρχείου και προχωρούμε από αύριο σε όλα τα δημοτικά κτίρια. Είμαστε έτοιμοι από αύριο για τη διαμονή φυλλαδίων και δράσεις ενημέρωσης των δημοτών. Αναβάλλαμε όποιες αυριανές εκδηλώσεις και δράσεις για να αποφύγουμε μεγάλες συναθροίσεις. Προχωράμε επίσης σε συμπληρωματική προμήθεια ατομικών μέτρων προστασίας", πρόσθεσε ο κ.Ζέρβας.

Παράλληλα, με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας κλειστό παραμένει σήμερα για προληπτικούς λόγους το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης.

Στο μεταξύ, από χθες εξετάζονται και άλλα ύποπτα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία με τα αποτελέσματα των ελέγχων να είναι αρνητικά. Στο πλαίσιο αυτό, αρνητικό στον κορονοϊό ήταν κρούσμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο καθώς και άλλο ένα κρούσμα στο ΑΧΕΠΑ.

Πηγή Πληροφοριών: grtimes.gr, makthes.gr, voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση