GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Σοκ προκαλεί ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων στην Κίνα - Ξεπέρασαν τις 48.000 τα κρούσματα

Ο αριθμός των νεκρών στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός COVID-19 αυξ...

Ο αριθμός των νεκρών στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός COVID-19 αυξήθηκε κατά 242, ανακοίνωσε η επαρχιακή επιτροπή υγείας.

Άλλα 14.849 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας εντοπίστηκαν στη Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία σε 48.206, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επιτροπή διευκρίνισε ότι άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην καταμέτρησή της κρούσματα τα οποία διαγιγνώσκονται με νέες κλινικές μεθόδους.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναμένεται να δημοσιοποιήσει το δικό της νεότερο, εθνικό απολογισμό αργότερα σήμερα.

Ο επικεφαλής των Αρχών στην επαρχία Χουμπέι απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του

Ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επίκεντρο της επιδημίας πνευμομίας την οποία έχει προκαλέσει νέος κορονοϊός και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.355 ανθρώπους, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο δήμαρχος της Σαγκάης, ο Γινγκ Γιονγκ, ορίστηκε νέος γραμματέας της επαρχιακής επιτροπής του ΚΚ Κίνας στη Χουμπέι, αντικαθιστώντας τον Τζιανγκ Τσαολιάνγκ, ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 αυξήθηκε χθες σε σχεδόν 60.000 κρούσματα, εκ των οποίων 1.355 θανατηφόρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους στη Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο ιός τον Δεκέμβριο.

44 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο που έχει τεθεί σε καραντίνα στην Ιαπωνία

Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα του κορονοϊού πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα νερά λίγο έξω από τη Γιοκοχάμα, έπειτα από εξετάσεις σε 221 επιβαίνοντες.

Αυτό αυξάνει σε 218 τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και μελών του πληρώματος, που έχουν μολυνθεί από τον ιό επί του συνόλου των 3.700 και πλέον επιβαινόντων, χωρίς να λογαριάζεται ένας αξιωματικός καραντίνας που επίσης μολύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση