GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ για το σκάνδαλο με τις μίζες από την εταιρεία του Μπόμπολα στην Κύπρο...

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε σήμερα ένοχους τον πρώην Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον οικονομικό διευθυντή του Δή...

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε σήμερα ένοχους τον πρώην Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, τον οικονομικό διευθυντή του Δήμου Πάφου Δημήτρη Πατσαλίδη, τον Μιχάλη Πάντη, μηχανικό στο τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, τον Γεώργιο Κουλλαπή, πρώην μηχανικό στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και την εταιρεία Helector Cyprus Ltd του Λεωνίδα Μπόμπολα, για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.
Διαβάστε αυτούσια την απόφαση:
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, στη σημερινή του συνεδρία εξέδωσε την επιφυλαχθείσα απόφασή του στην Υπόθεση Αρ. 9357/16 εναντίον των 8 Κατηγορούμενων από τους 16 που παρέμειναν μετά από την παραδοχή 5 εκ των αρχικών Κατηγορουμένων και την αναστολή ποινικής δίωξης ενός εξ αυτών.
Η υπόθεση αφορούσε κατηγορίες δεκασμού και δωροδοκίας δημόσιων αξιωματούχων στη γνωστή υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσιης και ΧΥΤΑ Πάφου. Η ακροαματική διαδικασία υπήρξε μακρά. Κατέθεσαν συνολικά 87 μάρτυρες για την Κατηγορούσα Αρχή και αρκετοί για την πλευρά των Κατηγορουμένων.
Το Δικαστήριο με την μακροσκελή απόφασή του, αποτελούμενη από 250 σελίδες, αφού αξιολόγησε τη μαρτυρία, βρήκε ένοχους και καταδίκασε 5 από τους Κατηγορούμενους ενώ αθώωσε τους άλλους 3. Οι κατηγορίες στις οποίες κρίθηκαν ένοχοι αφορούν στα αδικήματα της συνομωσίας, του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροδοκίας, της επίδειξης εύνοιας από δημόσιους αξιωματούχους, της κατάχρησης εξουσίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Ειδικότερα με βάση την ετυμηγορία του Δικαστηρίου η Κατηγορούμενη Εταιρεία 15 δωροδόκησε τον Κατηγορούμενο 1 με το ποσό των €124.600, τον Κατηγορούμενο 2 με το ποσό των €10.000, τον Κατηγορούμενο 6 με το ποσό των €138.000 και τον Κατηγορούμενο 7 με το ποσό των €100.000. Κρίθηκε, επίσης, ένοχη για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και ενεργούς δωροδοκίας και η Κατηγορούμενη 15 Εταιρεία.
Η υπόθεση προγραμματίστηκε για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής στις 25/02/2020 και διατάχθηκε όπως οι Κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τότε.
Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση