GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφγανιστάν: Μακελειό με 6 νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες

Αμερικανικές και Αφγανικές δυνάμεις έγιναν στόχος επίθεσης το Σάββατο το βράδυ στο ανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι στην Κα...

Αμερικανικές και Αφγανικές δυνάμεις έγιναν στόχος επίθεσης το Σάββατο το βράδυ στο ανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι στην Καμπούλ, καθώς ξεκίνησαν έρευνες για μια αιματηρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ Αφγανών και Αμερικανών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια κοινής στρατιωτικής άσκησης, όπως ανέφεραν οι New York Times.

Επικαλούμενη δύο Αφγανούς αξιωματούχος, η NYΤ τόνισε ότι πέντε ή έξι Αμερικανοί στρατιώτες και έξι Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε έναν Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματικό που είπε πως υπάρχουν τουλάχιστον έξι Αμερικανοί θύματα και επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών χωρίς να αναφέρει τον αριθμό αυτών.

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Σόνι Λέγκετ, εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν πως «μια ομάδα των αμερικανικών και αφγανικών δυνάμεων που δρουν στην επαρχία Νανγκαρχάρ έγινε στόχος άμεσων πυρών στις 8 Φεβρουαρίου».

Αξιωματούχοι στο Αφγανιστάν δεν σχολίασαν για τον αριθμό θυμάτων. «Αξιολογούμε την κατάσταση και θα δώσουμε περαιτέρω ενημέρωση μόλις αυτή είναι διαθέσιμη», τόνισαν.

Ο Μουμπαρίζ Χαντέμ, ένας ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας στην Νανγκαρχάρ επιβεβαίωσε πως σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αμερικανικών και αφγανικών δυνάμεων, σημειώνοντας πως υπάρχουν φόβοι για θύματα.

Μια πηγή των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον των Αμερικανών και ότι «τα πυρά και η μάχη συνεχίστηκαν για μεγάλο διάστημα».

Ένας αξιωματούχος της αφγανικής κυβέρνησης είπε ότι «πολλά ελικόπτερα προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν από το γενικό επιτελείο, μεταφέροντας θύματα». Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν κανένας επίσημος απολογισμός.

Ένας ανώτερος Αφγανός αξιωματούχος ασφαλείας είπε στο Reuters ότι δεν έχει καταστεί σαφές αν το περιστατικό είναι αποτέλεσμα συγκρούσεων μεταξύ Αφγανικών και ξένων δυνάμεων είτε ισλαμιστές μαχητές ευθύνονται για την επίθεση.

Πηγές των Ταλιμπών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση