GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαράζ μετακομίσεων λόγω Airbnb – Δείτε πόσο αυξήθηκαν

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία σχετικά με τις μετακομίσειςπου δημοσίευσε η πλατφόρμα Douleutaras, η οποία φέρνει σε επαφή πελάτες και ...

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία σχετικά με τις μετακομίσειςπου δημοσίευσε η πλατφόρμα Douleutaras, η οποία φέρνει σε επαφή πελάτες και επαγγελματίες, για την υλοποίηση οποιασδήποτε τεχνικής υπηρεσίας σχετίζεται με το σπίτι, καθώς αποτυπώνουν τις επιπτώσεις του φαινομένου «Airbnb» στους ενοικιαστές.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η πλατφόρμα κατέγραψε πέρυσι αύξηση της τάξεως του 47% σε σχέση με το 2018 στις μετακομίσεις, με τα σχετικά αιτήματα να προσεγγίζουν τα 12.000. «Από το σύνολο των κρούσεων που είχαμε για μετακίνηση εντός του ίδιου νομού, το 26% είχαν σημείο εκκίνησης τον Δήμο Αθηναίων», εξηγούν στην εφημερίδα πηγές από την εταιρεία. Αν και δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τον ακριβή λόγο της κάθε μετακόμισης, καθώς το αντικείμενό τους είναι να προωθούν τα αιτήματα στους επαγγελματίες, παράγοντες της κτηματαγοράς αναφέρουν πως σημαντικό ρόλο παίζουν και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Εκτός από την Δήμος Αθηναίων, οι περιοχές με τα περισσότερα αιτήματα μετακόμισης στον Douleutaras είναι οι εξής: Πειραιάς, Μαρούσι και Ζωγράφου.

Στο 10% υπολογίζει ο Douleutaras το ποσοστό των εργασιών που αφορούσαν πέρυσι σε μετακόμιση στο εξωτερικό. «Το 65% ήταν για μετακίνηση εντός του ίδιου νομού και 22% διαφορετικού», τονίζουν πηγές της εταιρείας στον Ελεύθερο Τύπο. Σχεδόν οκτώ στους 10 επικοινώνησαν για μετακόμιση εντός Αττικής, 11% εντός Θεσσαλονίκης και μόλις 1% για κάποιον τρίτο νομό. Ως προς τους διαφορετικούς νομούς, 60% έγιναν από την Αττική, 10% από τη Θεσσαλονίκη και 30% από Πάτρα, Θράκη και Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στις ενεργές αγγελίες στην Airbnb, με βάση την AirDna (την ιστοσελίδα που επεξεργάζεται τα δεδομένα της πλατφόρμας) αυτές ξεπερνούν τις 10.200 σε όλη την Αθήνα.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών (ΠΑΣΥΠΕ), Αγγελος Σκιαδάς με δεδομένο ότι σήμερα τα ενοίκια είναι στα ύψη, ελάχιστοι μετακομίζουν επειδή το θέλουν. «Εννέα στις 10 περιπτώσεις αφορούν είτε σε αγωγές εξώσεων είτε σε αποχωρήσεις κατόπιν πιέσεως από πλευράς των ιδιοκτητών για υπέρογκες αυξήσεις, με στόχο να απελευθερωθεί το ακίνητο και έτσι να διατεθεί προς εκμετάλλευση μέσω Airbnb», λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Σκιαδάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση