GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος προς Γεραπετρίτη: Η βία προωθήθηκε από τις κινήσεις της κυβέρνησης- BINTEO

Απάντηση στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλ...

Απάντηση στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Ολομέλεια όπου συζητείται η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε όλη τη βία, η οποία όμως προωθήθηκε από της κινήσεις της κυβέρνησης, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη να βαθμολογήσει από 0-10 για το πώς τα έχει πάει το επιτελικό κράτος μέχρι εδώ.

Αναφερόμενος στο θέμα του ποδοσφαίρου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άλλαξε τα μέλη της επιτροπής δύο ημέρες πριν από τη λήψη απόφασης για να μην σέβεται κανείς το αποτέλεσμά της, ενώ στο προσφυγικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο επανασύστησε αργότερα, ενώ έστειλε τα ΜΑΤ στα νησιά και τα ανακάλεσε μετά.

Επίσης, ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας να βαθμολογήσει την κυβέρνηση για τον ανθρωπισμό της, που "έβγαλε τον ΑΜΚΑ από τα παιδάκια που δεν μπορούσαν να πάνε στον γιατρό" και που τάσσεται υπέρ των κλειστών κέντρων "για να μην υπάρχουν ιώσεις".

Για το ασφαλιστικό είπε "όταν φεύγουν οι πλούσιοι, στοιχειώδη οικονομικά σημαίνει ότι όταν μπορούν να φύγουν από το σύστημα οι πλούσιοι, σημαίνει ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι πια οικουμενικό γιατί αυτοί που μένουν είναι που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και τη μικρότερη δύναμη να πληρώσουν γι' αυτό". Για τη λογοδοσία του επιτελικού κράτους ανέφερε "ποιος στο τέλος είναι υπεύθυνος σ' αυτήν την κυβέρνηση; Πού είναι η λογοδοσία στη Βουλή;".

Κλείνοντας ο κύριος Τσακαλώτος ζήτησε συγγνώμη από το Γερμανικό Επιτελείο Στρατού για τις άστοχες εκτιμήσεις του το 1914 αναφορικά με την κατάληψη του Παρισιού: Μπροστά στο επιτελικό κράτος η αστοχία του ωχριά.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι τα σώματα ασφαλείας δεν αποσύρθηκαν, αλλά ολοκλήρωσαν το έργο τους. Ενίσχυσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, που έκαναν τις πρώτες ισοπεδώσεις ώστε να έρθει ο ανάδοχος για το έργο. Σχετικά με τη βαθμολογία, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δέχεται τη βαθμολογία του ΣΥΡΙΖΑ, "δέχομαι και αυτή που μας βάζει ο ελληνικός λαός".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση