GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ξήλωμα στη σαπίλα που σε τρώει σαν το σαράκι

Την αναγκαιότητα διαλόγου, ώστε να διατηρηθεί ο ριζοσπαστικός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στη...

Την αναγκαιότητα διαλόγου, ώστε να διατηρηθεί ο ριζοσπαστικός προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΕ του κόμματος και ανέφερε τρεις συγκεκριμένες λέξεις: κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατεία.
“Όταν για παράδειγμα εμείς απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία για τους χειρισμούς της οποίας τότε απολογούμασταν δουλεύει σε θέσεις πολιτικού προϊσταμένου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς δούλευε για το πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη, όμως. Και σε θέση κρίσιμης ευθύνης. Θέτω αυτό το παράδειγμα γιατί είναι το πιο προφανές, ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλα και πιο κρίσιμα αλλά ενδεχομένως όχι τόσο προφανή. Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω δε μπορεί φυσικά παρά να είναι: Κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως εξήγησε στη συνέχεια, κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών σε κρίσιμους τομείς, “αφού όμως ξηλώσεις τη σαπίλα που σε τρώει σα τον σαράκι. Αν αυτό δεν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, κι αν νομίζουμε ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας και μάλιστα από μια δύναμη που επιδιώκει ριζοσπαστικές τομές προς όφελος των πολλών και άρα εις βάρος ισχυρών συμφερόντων, είναι εκδρομή στο δάσος, να ξέρετε ότι δε θα μπορέσουμε να κυβερνήσουμε ούτε τη δεύτερη φορά. Και τότε, επαναλαμβάνω, δε θα υπάρχει καμία δικαιολογία”.
Σε αυτό το σημείο, υπογράμμισε πως ο διάλογος αυτός είναι αναγκαίος και πρέπει να είναι ανοιχτός, ειλικρινής και χωρίς ιδιοτέλειες. “Είναι αναγκαίος για να διατηρηθεί ο ριζοσπαστικός προσανατολισμός του κόμματος. Είναι αναγκαίος για να δώσουμε απαντήσεις σε καίρια ζητήματα και να γίνουμε καλύτεροι και ισχυρότεροι. Είναι αναγκαίος ώστε το κόμμα μας να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας ξανά. Με στόχο την ριζοσπαστική αλλαγή και όχι την κανονική εναλλαγή όπως κάποιοι θα ήθελαν”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο
Εξήγησε στη συνέχεια ότι “γιατί το κόμμα μας είναι ακριβώς αυτό. Όχι ένας αυτοσκοπός αλλά το όχημα της αλλαγής της κοινωνίας, το όχημα για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.
Όπως εξήγησε, ήδη υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για αυτό. “Διότι είναι πραγματικά μοναδική η ταχύτητα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε μετεκλογικά τον προεκλογικό του εαυτό. Αλλά και μοναδική η ταχύτητα που αποδεικνύεται ότι η πολιτική του επαναλαμβάνει όλα εκείνα που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Το πολιτικό σκηνικό πολύ πιο σύντομα από ότι φανταζόμασταν, μόλις 7 μήνες μετά τις εκλογές, είναι εξαιρετικά ρευστό. Παρά το ότι αφήσαμε μια οικονομία στρωμένη υπαρχουν σταθερές καθιστούν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη μετέωρη”, είπε ο κ. Τσίπρας.
Η πρώτη, είπε, “είναι η τυφλή πρόσδεση του κ. Μητσοτάκη προσωπικά και της ΝΔ συνολικά στον ύστερο, φθαρμένο, διαβλητό, υπό αμφισβήτηση σε όλο τον κόσμο, νεοφιλελευθερισμό. Και η συνακόλουθη γοητεία που ασκούν στην ελληνική κυβέρνηση οι μισάνθρωπες και αντικοινωνικές ακροδεξιές απόψεις και πρακτικές”.
Η δεύτερη προϋπόθεση, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “είναι η παντελής ανικανότητα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από το προσφυγικό μέχρι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κι από τις διεθνείς σχέσεις μέχρι τη διαχείριση των πιο απλών προβλημάτων. Και η ανικανότητα αυτή παράγει μόνο κινδύνους για την κοινωνία και τη χώρα".
Και συνέχισε, λέγοντας ότι αυτή η πολιτική κατάσταση, με τους προβλέψιμους κινδύνους, αλλά και τις απρόβλεπτες στροφές που επιφυλάσσει στη χώρα, "δεν μας επιτρέπει κανένα εφησυχασμό.”

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση