GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ: Ιστορική ειρηνευτική συμφωνία με τους Ταλιμπάν

Στο Κατάρ ταξιδεύει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για να υπογράψει μία ιστορική συμφωνία ειρήνης με τους Ταλιμπάν, ανακοίνωσε...

Στο Κατάρ ταξιδεύει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για να υπογράψει μία ιστορική συμφωνία ειρήνης με τους Ταλιμπάν, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, επίσης, θα ταξιδέψει στην Καμπούλ για την κοινή διακήρυξη που θα επιβεβαιώνει τη συνεργασία με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν σε συνδυασμό με την ειρηνευτική συμφωνία με τους Ταλιμπάν.
Οι τελετές υπογραφής θα γίνουν το Σάββατο το απόγευμα σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο Πομπέο σύντομα θα υπογράψει τη συμφωνία, σε μια ανακοίνωση όπου περιγράφει αυτήν τη συμφωνία ως το μέσο για να "δημιουργήσουμε έναν ισχυρό μονοπάτι που θα οδηγήσει στο τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν και στην επιστροφή του στρατού μας στο σπίτι". Μάλιστα, προέτρεψε τον λαό του Αφγανιστάν να αρπάξουν αυτήν την ευκαιρία για ειρήνη και ένα νέο μέλλον.
Σημειώνεται ότι ο διάλογος ανάμεσα στα δύο μέρη ξανάρχισε όταν οι Ταλιμπάν δεσμεύθηκαν να μειώσουν τη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση