GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Καμία σχέση με την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί «ανάπτυξης και ευημερίας»

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί «ανάπτυξης και ευημερίας» καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ό...

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί «ανάπτυξης και ευημερίας» καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, όπως εντατικοποίηση εργασίας, γιγάντωση των ευέλικτων μορφών εργασίας, αύξηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, εκτίναξη της εργολαβικής και ενοικιαζόμενης εργασίας, παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας που έχει οδηγήσει στη δραματική αύξηση των εργατικών θανατηφόρων ατυχημάτων, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τα εργασιακά.

Όπως πρόσθεσε "μέσα σε λίγους μήνες, η κυβέρνηση δρομολόγησε ή ψήφισε νέα αντεργατικά μέτρα για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για το δικαίωμα στην απεργία και την κοινωνική ασφάλιση".

Ειδικά για το Ασφαλιστικό, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν φέρνει νέο νόμο για την κοινωνική ασφάλιση, εφαρμόζει κατά γράμμα τον νόμο Κατρούγκαλου, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα νομικά κενά που δημιούργησε, διατηρεί αναλλοίωτο το περιεχόμενό του που ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι από την εμπειρία τους ξέρουν πως κάθε επόμενη κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί τα βασικά αντεργατικά μέτρα της προηγούμενης, αλλά βάζει και το δικό της λιθαράκι.

Έφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα:

- Τον νόμο Βρούτση για τον κατώτερο μισθό της κυβέρνησης ΝΔ που διατήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

- Τον νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επεκτείνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

- Τον απεργοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επεκτείνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ.

- Τον νόμο για το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που προέβλεπε τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές, τον οποίο επέκτεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις 32 Κυριακές και σήμερα η ΝΔ επιχειρεί να επεκτείνει για όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση