GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποίηση του Μάας για νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία

Νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία αναμένει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, αν η Μόσχα δεν ασκήσει την επιρροή της στη συρι...

Νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία αναμένει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, αν η Μόσχα δεν ασκήσει την επιρροή της στη συριακή κυβέρνηση για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Ιντλίμπ. 

Μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Μάας δήλωσε ότι φοβάται πολύ ότι θα υπάρξει νέα ανθρωπιστική καταστροφή στο Ιντλίμπ, εάν δεν τερματιστούν οι μάχες που μαίνονται στην περιοχή και προειδοποίησε για νέο προσφυγικό κύμα, «κάτι που δεν πιστεύω ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», όπως είπε.

Αναφερόμενος περαιτέρω στον ρόλο της Ρωσίας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για προσπάθεια της Μόσχας να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις κρίσεις στην Συρία, στη Λιβύη και στην Ουκρανία, την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση δείχνει ότι δεν επιθυμεί να αναμιχθεί ενεργά στην επίλυση αυτών των διενέξεων και "η Ευρώπη κλείνει τα μάτια της».

Σύμφωνα με τον Μάας, η στάση των ΗΠΑ δημιουργεί ένα κενό, το οποίο θα καλύψουν η Ρωσία, η Τουρκία ή ακόμη και το Ιράν. «Η Ευρώπη πρέπει να εμφανιστεί ισχυρότερη», τόνισε ο υπουργός και αναφέρθηκε στην δημιουργία ευρωπαϊκών δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας, ως ισχυρού πυλώνα του ΝΑΤΟ.

«Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν και να ξεκινήσουμε έναν στρατηγικό διάλογο για το θέμα», είπε σχετικά και υπογράμμισε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να αναλάβει ακόμη και στρατιωτικές ευθύνες, αρκεί αυτές να συνοδεύονται από πολιτικά μέτρα.

Ο κ. Τσαβούσογλου από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί την Δευτέρα στην Μόσχα για συνομιλίες, αλλά τόνισε ότι η 'Αγκυρα δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί τις στρατιωτικές επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ και εάν οι διπλωματικές προσπάθειες δεν αποδώσουν, τότε «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση