GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησαν ορισμένα δρομολόγια τρένων μετά την παρέμβαση Καραμανλή

Με παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή ξεκίνησαν λίγο μετά τις 15.00 ορισμένα δρομολόγια τρένωνστον σιδηρο...

Με παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή ξεκίνησαν λίγο μετά τις 15.00 ορισμένα δρομολόγια τρένωνστον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, ενώ αργότερα αναμένεται να ξεκινήσουν και ορισμένα δρομολόγια στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αναχώρησε η αμαξοστοιχία 56 και θα αναχωρήσει η αμαξοστοιχία 58 στις 18.22 από Αθήνα για Θεσσαλονίκη αντιστοίχως, ενώ αναχώρησε η αμαξοστοιχία 57 και θα αναχωρήσει η αμαξοστοιχία 59 στις 18.15 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Νωρίτερα, είχα απευθύνει δημόσια έκκληση στους συνδικαλιστές να ανοίξουν το αμαξοστάσιο και είχα προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα. Η αποχώρησή τους, είναι μια κίνηση λογικής. Άλλο να απεργείς κι άλλο να κλειδώνεις το αμαξοστάσιο και να μην αφήνεις να φύγουν τα τρένα. Πρέπει να καταλάβουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν βάζει κανένα συμφέρον πάνω από το καλό του πολίτη».

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ απηύθυνε έκκληση προς τους εργαζόμενους να ανοίξουν το αμαξοστάσιο, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση θα λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα.

Ο κ. Καραμανλής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, είχε αποκαλύψει επίσης ότι κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού είχε επικοινωνήσει με τον κ. Σπηλιόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, προκειμένου να κινηθούν άμεσα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όσων παρεμπόδισαν την κίνηση των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Την ίδια στιγμή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ εξέφρασε τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε σήμερα το πρωί εξαιτίας της αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης κατάληψης του σιδηροδρομικού σταθμού του Ρέντη με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων, ενώ ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών«παρότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τη σημερινή εικόνα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία» και δηλώνει πως μέχρι αργά χθες το βράδυ «η διοίκηση του ΟΣΕ τη διαβεβαίωνε ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση (για συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία) και ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ έχει ως εξής:

«Σήμερα το πρωί, εντελώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, προσωπικό του ΟΣΕ προέβη σε κατάληψη του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Ρέντη - κομβικό σταθμό για την αναχώρηση και έλευση των αμαξοστοιχιών - με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων.

Σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. με τη Διοίκηση του ΟΣΕ, η τελευταία διαβεβαίωνε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 17/02, ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση και ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Μόλις σήμερα το πρωί, στις 08:20, ο ΟΣΕ με επίσημη επιστολή ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ότι λόγω συμμετοχής του προσωπικού του σε απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις δεν δύναται να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των τραίνων στο Λεκανοπέδιο, με αποτέλεσμα καμία αμαξοστοιχία να μπορεί να κινηθεί προς ή από την Αθήνα - επί της ουσίας, κόβοντας σιδηροδρομικά την χώρα στα δύο.

Σε αντίθεση, όλοι οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. - μηχανοδηγοί, προσωπικό κίνησης, προσωπικό σταθμών - ήταν στη θέση τους, αλλά για μία ακόμη φορά η εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου δεν κατέστη δυνατή λόγω του διαχειριστή της υποδομής ΟΣΕ».

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., καταλήγει η ανακοίνωση, λυπάται για την αναστάτωση που έχει προκληθεί και θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών, παρότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τη σημερινή εικόνα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία. Την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο την έχει αποκλειστικά ο ΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση