GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προανακριτική: Τα δύο τηλεφωνήματα του «Σαράφη» στην ΕΛ.ΑΣ. - Όλο το παρασκήνιο

Το παρασκήνιο από τις χθεσινές ραγδαίες εξελίξεις με πρωταγωνιστή τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη», έρχεται στο φως της δημ...

Το παρασκήνιο από τις χθεσινές ραγδαίες εξελίξεις με πρωταγωνιστή τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη», έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Σαράφης» επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. την Πέμπτη και εξήγησε ότι επιθυμεί να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με τον όρο της μυστικότητας της κατάθεσής του.

Λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν χθες, δίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συγκεκριμένα, ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis επικοινώνησε δύο φορές με το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώτο τηλεφώνημα στο Τμήμα Προστασίας, έγινε στις 12:12 της Πέμπτης. Ο «Μάξιμος Σαράφης» επανήλθε με νεότερο τηλεφώνημα στο Τμήμα Προστασίας στις 18:50. Και στις δύο επικοινωνίες δήλωσε ότι ο λόγος που δεν προσήλθε ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να εξεταστεί, δεν ήταν από απείθεια αλλά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας του.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις η προανακριτική επιτροπή της Βουλής με έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το έγγραφο προκύπτει ότι το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων διαβεβαίωσε τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη» ότι ως αρμόδιο για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχουν διαταχθεί για τον ίδιο, όπως αυτά προσδιορίστηκαν από την αρμόδια προς τούτο Εισαγγελία Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς, ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Έπειτα απ’ αυτές τις διευκρινίσεις, ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να δήλωσε στο Τμήμα Προστασίας ότι βρίσκεται στη διάθεση της προανακριτικής και θα μεταβεί στον τόπο που θα υποδειχθεί από το Τμήμα Προστασίας, προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό χώρο μετάδοσης καταθέσεων εφόσον αυτός του γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση