GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνδρος: Κυρώσεις σε κωπηλάτη που βγήκε στη θάλασσα παρά την κακοκαιρία

Σε απολογία στο τοπικό Λιμεναρχείο αναμένεται να κληθεί ένας 43χρονος άνδρας, ο οποίος κινητοποίησε άσκοπα το Λιμενικό Σώμα, καθώς επ...

Σε απολογία στο τοπικό Λιμεναρχείο αναμένεται να κληθεί ένας 43χρονος άνδρας, ο οποίος κινητοποίησε άσκοπα το Λιμενικό Σώμα, καθώς επέλεξε να κάνει κωπηλασία, χθες, εν μέσω κακοκαιρίας στη θαλάσσια περιοχή Κυπρί της Άνδρου.

Ο 43χρονος κωπηλάτης αδυνατούσε να βγει στην ακτή και κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος να μεταβεί στην περιοχή και οι λιμενικοί να τον περισυλλέξουν και να τον μεταφέρουν καλά στην υγεία του, στο λιμάνι του Γαυρίου.

Έπειτα απ’ αυτό το περιστατικό, ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε βάρος του. Από το τοπικό λιμεναρχείο εκδόθηκε σχετική παράβαση σύμφωνα με το γενικό κανονισμό λιμένος και επιδόθηκε στον 43χρονο.

Μέχρι στιγμής δεν του έχει επιβληθεί πρόστιμο και αν αυτό συμβεί θα εξαρτηθεί απ’ όσα θα υποστηρίξει στην απολογία του. Στην περίπτωση που κριθεί ότι θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο, αυτό θα εκδοθεί από το αρχηγείο του λιμενικού.

Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων έχει ήδη κινηθεί και για άλλα περιστατικά που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού. Σημειώνεται ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού με σχετική διαταγή του προς τα κατά τόπους λιμεναρχεία είχε ζητήσει στις 22/01 την εφαρμογή σχετικών κανονισμών Λιμένα και διάθεσης μέσων σε τρίτους, που προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο από άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων και προσωπικού σε επιχειρήσεις Έρευνας - Διάσωσης λόγω υπαιτιότητας πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση