GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κώστας Βουτσάς: Ο αιώνιος έφηβος και μεγάλος καρδιοκατακτητής του ελληνικού κινηματογράφου - ΒΙΝΤΕΟ

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κώστα Βουτσά, του τελευταίου σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Έφυγε από ...

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κώστα Βουτσά, του τελευταίου σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο μεγάλος ηθοποιός, ο οποίος νοσηλευόταν επί πολλές ημέρες διασωληνωμένος στην εντατική, ύστερα από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ένας κωμικός με αστείρευτο ταλέντο, ένας άνθρωπος γεμάτος χαμόγελο και ενέργεια. "Σε μία κηδεία θα πάω, και αυτή θα είναι η δική μου" δήλωνε κάθε φορά που πέθαινε ένας αγαπημένος του άνθρωπος και εκείνος δεν έδινε το "παρών".

Πίστευε ότι θα αποφύγει τον θάνατο αφού δεν τον συναναστρεφόταν. Πλέον είναι εκείνος για τον οποίο θα ακουστεί το τελευταίο χειροκρότημα, αφού έγραψε ιστορία στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου. Αυλαία για έναν σπουδαίο ηθοποιό και έναν πληθωρικό άνθρωπο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου 1931. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης. Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά». Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια). Μεγάλος καρδιοκατακτητής είχε πολλές επιτυχίες στο γυναικείο φύλο.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και χορεύτρια Έρρικα Μπρόγερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972). Είχε άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στον χώρο της ηθοποιίας.

Ο θετός γιος του, από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού, Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με την ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν έναν γιο, τον Φοίβο.

Έχει λάβει ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1984 για την ταινία Ο έρωτας του Οδυσσέα.

Έχει πρωταγωνιστήσει αλλά και κάνει φιλικές συμμετοχές σε 29 τηλεοπτικές σειρές σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ είχε πρωταγωνιστικούς -κυρίως κωμικούς- ρόλους σε κάτι λιγότερο από 100 ταινίες με φοβερές επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση