GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Η ευθύνη για τα επεισόδια στη Μόρια βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στη Μόρια, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κ...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στη Μόρια, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κριτική συνολικά για την πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

“Οι τραγικές εικόνες που εκτυλίσσονται σήμερα στη Μόρια, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται σε πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης κάνοντας χρήση χημικών ακόμα και ενάντια σε ανήλικα παιδιά, είναι απόρροια της πλήρους ανευθυνότητας με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη χειρίζεται το προσφυγικό ζήτημα”, τονίζει η Κουμουνδούρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση, λέγοντας πως “με την ψηφοθηρική εκμετάλλευση του προσφυγικού προεκλογικά, τις ανεύθυνες εξαγγελίες για άμεση λύση, τη διολίσθηση σε μία μισαλλόδοξη και ρατσιστική ρητορική που δηλητηρίασε τις τοπικές κοινωνίες. Την κατάργηση και επανίδρυση του αρμόδιου υπουργείου και τη συνεχή εναλλαγή συντονιστών. Την εξάντληση τελικά της πολιτικής της σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ οδήγησε το προσφυγικό σε αδιέξοδο”.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, “η κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, αλλά και σε πολλά ακόμη προσφυγικά κέντρα, είναι, κυριολεκτικά, τραγική. Δυστυχώς ακόμη και μετά από επτά μήνες λαθών, που στοιχίζουν ακριβά τόσο στους πρόσφυγες και του μετανάστες, όσο και στις τοπικές κοινωνίες και διασύρει τη χώρα διεθνώς”.

Κατηγορεί, επιπλέον, την κυβέρνηση ότι “αντί να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός σοβαρού σχεδίου διαχείρισης, η κυβέρνηση συνεχίζει να τροφοδοτεί την ελληνική κοινωνία με ακροδεξιό λαϊκισμό, που περιλαμβάνει από φαιδρότητες όπως τα πλωτά φράγματα μέχρι την ανοχή στον ρατσισμό και την ξενοφοβία” και “αντί να διεθνοποιήσει το ζήτημα και να καλέσει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, δηλώνει ευθαρσώς ότι οι συνθήκες διαβίωσης στα νέα κέντρα – φυλακές που σχεδιάζουν θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους πρόσφυγες”.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση “να αποκαταστήσει τις συνθήκες διαβίωσης στα προσφυγικά κέντρα και να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση