GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελβετία – Σε καραντίνα ο ασθενής

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελβετία επιβεβαίωσαν οι αρχές της χώρας. Πρόκειται για έναν 70χρονο από το καντόνι Τιτσίνο, στη ν...

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελβετία επιβεβαίωσαν οι αρχές της χώρας. Πρόκειται για έναν 70χρονο από το καντόνι Τιτσίνο, στη νότια Ελβετία, στα σύνορα με την Ιταλία.

«Ο άνθρωπος που μολύνθηκε βρισκόταν στην Ιταλία πριν από περίπου 10 ημέρες και συμμετείχε σε μια εκδήλωση στο Μιλάνο» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Ελβετίας. «Το πρόσωπο αυτό νοσηλεύεται και βρίσκεται σε απομόνωση, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή» σημείωσε το ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τις ελβετικές αρχές δεν έχει προσδιοριστεί σε ποια ακριβώς εκδήλωση μολύνθηκε ο άνδρας. Όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον 70χρονο έχουν αναγνωριστεί και έχουν τεθεί σε καραντίνα για ένα διάστημα 14 ημερών.

Οι ελβετικές αρχές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα 70 εξετάσεων που έχουν γίνει αναμένονται τις επόμενες ώρες, από το Τιτσίνο, αλλά επίσης από τα κεντρικά και βόρεια καντόνια της Βέρνης και της Βασιλείας. Δεν είναι αναγκαίο, σε αυτό το στάδιο, να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, όπως το κλείσιμο σχολείων, ανέφεραν οι αρχές. Νέα μέτρα θα εξεταστούν στην περίπτωση που κριθεί πως η μετάδοση του ιού είναι ανεξέλεγκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση