GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (World Cancer Day) η σημερινή και στόχος είναι η αποτροπή μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης...

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (World Cancer Day) η σημερινή και στόχος είναι η αποτροπή μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης εκατομμυρίων θανάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε από τις 4 Φεβρουαρίου του 2000, όταν στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Νέας Χιλιετίας κατά του Καρκίνου, στο Παρίσι και αποτελεί πρωτοβουλία της Ένωσης για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (Union for International Cancer Control).

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου 2020 είναι το «Είμαι και Μπορώ» και εμπίπτει στην τριετή εκστρατεία 2019-2021, ενώ αποσκοπεί στην ενδυνάμωση και ενθάρρυνση των μελών της Κοινωνίας των Πολιτών να δεσμευτούν προσωπικά ότι θα αναλάβουν δράση, αφού οι ενέργειες του σήμερα επηρεάζουν το μέλλον.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, κάθε χρόνο 9,6 εκ. άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο, καθιστώντας τη νόσο τη δεύτερη αιτία θανάτου ανά τον κόσμο, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν πως τουλάχιστον το ένα τρίτο των κοινών καρκίνων μπορούν να προληφθούν.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO): «Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου σώζει ζωές και μειώνει τα έξοδα θεραπείας. Δυστυχώς, πολλά περιστατικά καρκίνου διαγιγνώσκονται πολύ αργά, ακόμη και σε χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας, καθιστώντας δυσκολότερη την επιτυχία της θεραπείας. Αυτό οδηγεί πολλούς ασθενείς σε ταλαιπωρία και πρόωρο θάνατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση