GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Τρίτο κρούσμα στις ΗΠΑ

Οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας Όρεγκον ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής ότι ένας άνθρωπος επιβεβαιώθηκε πως προσβλήθηκε από τ...

Οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας Όρεγκον ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής ότι ένας άνθρωπος επιβεβαιώθηκε πως προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, χωρίς η προέλευση της μόλυνσης να έχει γίνει ακόμη σαφής, καθώς δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ούτε είχε στενή επαφή με οποιονδήποτε γνωστό φορέα του.

Ο εν λόγω ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο. Είχε έλθει σε επαφή με ανθρώπους σε πρωτοβάθμιο σχολείο, σημείωσαν οι αρχές. Κατοικεί στην κομητεία Ουάσινγκτον, κοντά στο Πόρτλαντ.

Άλλα δύο παρόμοια κρούσματα μόλυνσης από ακόμη απροσδιόριστη προέλευση καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα στη βόρεια Καλιφόρνια, η οποία γειτονεύει με το Όρεγκον.

Νωρίτερα χθες Παρασκευή — μερικές ώρες πριν επιβεβαιωθούν τα δύο νέα κρούσματα άγνωστης προέλευσης — ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς τόνιζε με ικανοποίηση ότι από τους δεκάδες ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, μόλις ένας ασθενής συνεχίζει να νοσηλεύεται.

«Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι λαμβάνουν θεραπεία και με βάση όλες τις ενδείξεις πάνε καλά», διαβεβαίωσε ο Πενς, στον οποίο ανατέθηκε ο συντονισμός της αντίδρασης των στην επιδημία από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση