GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τα Δέκα ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη...»

Από την ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  Δημοσιογράφο, μέλος της ΕΣΗΕΑ*  Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ  Είναι τόσο κραυγαλέα η αντιστροφή της πρ...

Από την ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 
Δημοσιογράφο, μέλος της ΕΣΗΕΑ*

 Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ 

Είναι τόσο κραυγαλέα η αντιστροφή της πραγματικότητας όπως την επιχειρούν και όπως εμφανίζουν τα γεγονότα, τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στον τόπο μας, που μια επαγγελματίας δημοσιογράφος , όπως η υπογράφουσα ντρέπεται (όπως πολλοί, παλιοί και έμπειροι συνάδελφοι μου),  ακόμη και να παραδεχτεί ότι αυτό συμβαίνει στη χώρα και στον επαγγελματικό στίβο που υπηρετεί 40 χρόνια !
 Είναι, όμως, και ευθύνη μας ,όσων μπορούμε να συλλογιόμαστε ελεύθερα, να πράττουμε και να δημοσιοποιούμε ελευθέρα τις απόψεις μας, να το κάνουμε, όπως και όπου και όποτε μπορούμε .
Είναι και ο λόγος ,που αυτή η γωνιά, η σελίδα 25, σε αυτή την εφημερίδα, βρίσκει την ανάσα που έχει ανάγκη ένα δημοσιογραφικό κείμενο, για να εκφραστεί, χωρίς δεσμεύσεις , χωρίς λογοκρισία ή και αυτολογοκρισία !
 Ακούγοντας στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, πριν λίγες ημέρες, τον άλλο συνάδελφο δημοσιογράφο και πρώτη φορά εκλεγμένο σε αυτή τη Βουλή με τη ΝΔ ,Δημήτρη Μαρκόπουλο να κάνει το άσπρο μαύρο και να κατηγορεί τον κο Βέττα του ΣΥΡΙΖΑ για τις περικοπές των συντάξεων, καγχάζοντας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τον νόμο Κατσέλη και καμαρώνοντας (!) για τις αυξήσεις των 250 ευρώ το χρόνο, σε κάποιους μόνο συνταξιούχους, αναρωτήθηκα πως αντιμετωπίζει κανείς το φαινόμενο.
Ο μόνος τρόπος που φαίνεται δόκιμος και ίσως αποτελεσματικός είναι να επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά όσα κρύβουν ή και αλλοιώνουν καθημερινά σελίδες εφημερίδων, οθόνες τηλεοράσεως , ραδιόφωνα και social media . Αυτή η συστηματική υπνοπαιδεία που επιχειρούν υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ , τα περισσότερα και σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενα συστημικά ΜΜΕ. δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη δημιουργία άλλων ΜΜΕ, φιλικών στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της προηγούμενης Κυβέρνησης είναι ότι το επιχείρησε και φυσικά απέτυχε. Δεν ωφελεί , όμως, να κλαίνε οι αντιπολιτευόμενοι πάνω στο χυμένο γάλα. Αρκεί να κάνουν αντιπολίτευση ταράζοντας την κυβέρνηση στην Επικοινωνία της επανάληψης.
Η αμυντική επικοινωνία της απολογίας με επιχειρήματα, απέτυχε και αυτό καταγράφηκε στην κάλπη του περασμένου Ιουλίου.
Αναφέρομαι στα… γνωστά μας πια :Είστε ψεύτες! , Όχι δεν είμαστε ψεύτες! Και το… : Είστε ιδεοληπτικοί!, Oχι δεν είμαστε ιδεοληπτικοί! Σήμερα, όμως ,εμφανίζεται το φαινόμενο οι μεν Νεοδημοκράτες να συνεχίζουν ακάθεκτοι το «Είστε ψεύτες», οι δε του ΣΥΡΙΖΑ να απαντούν απολογούμενοι !
 Και είναι αδιανόητο να συνεχίζεται αυτό, όταν παρά τις τρομακτικές δυσκολίες της καμένης γης που παρέλαβαν, παρά τις καθυστερήσεις σε μέγιστα θέματα και με απέναντι τη στείρα αντιπολίτευση του κου Μητσοτάκη ,ακόμη και σε εθνικά θέματα, παρά τα λάθη λόγω απειρίας ή και εξουσιαστικής αλαζονείας, ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός οδήγησε τη χώρα σταθερά στην έξοδο από τα Μνημόνια, βοήθησε τους αδύναμους πολίτες και έλυσε το Μακεδονικό χωρίς να εξαπατά τους πολίτες. Απλά δεν είχε τον τρόπο να το πει και η αλήθεια του συσκοτίστηκε από τα ίδια MME που στις μέρες μας συσκοτίζουν τα ψεύδη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Είναι ανάγκη να γίνει επιθετική επικοινωνία της κατηγορίας, με τεκμηρίωση. Κι όχι μόνο είναι ανάγκη γιατί όλες οι μετρήσεις δείχνουν καθαρά ότι ο λαός δεν είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα και κυρίως, γιατί η κυβέρνηση κάνει τραγικά λάθη καθημερινά.
Αν εξαιρέσει κανείς φωτεινές …εξαιρέσεις , με κορυφαία αυτή του Γιάννη Ραγκούση, όλο το υπόλοιπο σύστημα της Κουμουνδούρου δεν φαίνεται να συνεισφέρει στην προσπάθεια παρά με τιτιβίσματα στο Τουήτερ και σποραδικές εμφανίσεις σε ΜΜΕ προκειμένου να δικαιολογηθεί η νομική ποσόστωση και στηριχθεί η ατομική προσπάθεια καθένας χωριστά.
Τα ονειροπόλα ψέματα της Θεσσαλονίκης του 2014, όμως, είναι πάνω από 5 χρόνια πίσω, ενώ τα εσκεμμένα ψεύδη του κυρίου Μητσοτάκη είναι εδώ , τώρα! Ακόμη και χωρίς ΜΜΕ μπορούν να απαντηθούν δραστικά και αποτελεσματικά:
Είστε και ψεύτες και κλέφτες! 
Είπατε ψέματα στον λαό για τη Μακεδονία.
 Είπατε ψέματα στους εργαζόμενους για τον κατώτατο μισθό.
Είπατε ψέματα στους επαγγελματίες για τις εισφορές.
Είπατε ψέματα στους αγρότες για τις επιδοτήσεις.
Είπατε ψέματα στους έμπορους για την ανάπτυξη.
Είπατε ψέματα στους συνταξιούχους για τις αυξήσεις.
Είπατε ψέματα στους πολίτες για το προσφυγικό.
Είπατε ψέματα στους καλλιτέχνες για τα δικαιώματα τους.
Είπατε ψέματα στους φοιτητές για τις σχολές τους.
Είπατε ψέματα στον κόσμο για την εγκληματικότητα.
Είστε κλέφτες δραχμών και ευρώ πριν το 2015 
και κλέφτες ψήφων και ονείρων μετά τον Ιούλιο του 2019!
*Κυριακάτικη ΚONTRA news

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση