GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκικό τελεσίγραφο στη Ρωσία: Ή μαζεύετε τους Σύρους ή βάζουμε μπουρλότο

Η Τουρκία δεν ετοιμάζεται μόνο να εποικίσει την Αμμόχωστο, αλλά, ταυτοχρόνως, απειλεί να αρχίσει έως το τέλος του μήνα επιχειρήσεις γ...

Η Τουρκία δεν ετοιμάζεται μόνο να εποικίσει την Αμμόχωστο, αλλά, ταυτοχρόνως, απειλεί να αρχίσει έως το τέλος του μήνα επιχειρήσεις για την κατάληψη του Ιντλίμπ, εάν η Ρωσία δεν μαζέψει τον συριακό στρατό και αν δεν εφαρμοστεί η ζώνη ασφαλείας όπως την θέλει η Άγκυρα. Στην ουσία έχει στείλει τελεσίγραφο "η μαζεύετε τους Σύρους ή βάζουμε μπουρλότο".

Η Συρία ανήκει στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο της περιοχής μας και οι εκεί εξελίξεις και ο ρόλος της Τουρκίας σχετίζονται με τους αγωγούς που θα περνούσαν και ενδέχεται να περάσουν από τη Συρία μετά το πέρας του πολέμου και να απολήξουν στη Μεσόγειο.

Σε αυτά προστίθεται η μελλοντική εκμετάλλευση των ενεργειακών οικοπέδων της Συρίας από τη Ρωσία και η δημιουργία νέων ισοζυγίων δυνάμεων, στα οποία θα εμπλέκονται όσοι έχουν ενεργειακά συμφέροντα. Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό άρχισε να διαμορφώνεται το νέο σκηνικό. Από αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι δεν απουσιάζει η Κύπρος και δη ο κόλπος της Αμμοχώστου και η περιοχή της Καρπασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση