GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έβρος: Ο Ερντογάν εξαπολύει «επίθεση» - Όλες οι εξελίξεις στα σύνορα – ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Δύσκολη νύχτα στον Έβρο με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων δυνάμεων να δίνουν "μάχη¨για να καταφέρουν να κ...

Δύσκολη νύχτα στον Έβρο με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων δυνάμεων να δίνουν "μάχη¨για να καταφέρουν να κρατήσουν τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες εκτός των ελληνικών συνόρων.

Έβρος: Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αρκετοί μετανάστες πέρασαν τα σύνορα

Σύμφωνα με το Evros-news.gr παρά την τεράστια κινητοποίηση που υπήρξε από χθες το πρωί τόσο απ’ την αστυνομία όσο και από τις ένοπλες δυνάμεις, παρά την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στην περιοχή και τις δηλώσεις του ίδιου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αρκετοί μετανάστες φέρεται να κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα να φτάσουν σε χωριά του Έβρου.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες απ’ την βροχερή Ορεστιάδα, περίπου 30 μετανάστες κάθε ηλικίας κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσα στα αυτοκίνητα στην περιοχή της Φοιτητικής Λέσχης και κατευθύνονται προς το Κολυμβητήριο της πόλης. Παράλληλα, οι πληροφορίες όπως λέει το Evros-news.gr από χωριά της περιοχής του Σουφλίου, Λαγυνά, Φυλακτό, Λύρα, Λυκόφη, αναφέρουν ότι οι κάτοικοι τους βλέπουν μέσα στα χωριά λαθρομετανάστες από Πακιστάν, Αφγανιστάν και άλλες χώρες, να κυκλοφορούν χωρίς κανένα πρόβλημα και έχοντας περάσει απ’ την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.

Δείτε τις αποκαλυπτικές ΦΩΤΟ:

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη σήμερα, για το μεταναστευτικό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι Υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Έβρος: Καραβάνια προσφύγων και μεταναστών καταφθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Λέσβος: Συνεχείς αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

Η απόφαση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα προς την Ελλάδα σε πρόσφυγες και μετανάστες, έχει αυξήσει τις τελευταίες ώρες τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ, “stonisi.gr», από το πρωί είναι συνεχείς οι αφίξεις στη Σκάλα Συκαμνιάς. Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι έφτασαν 54 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, ενώ το πρωί της Παρασκευής άλλοι 15, κυρίως γυναίκες και παιδιά από το Αφγανιστάν με μία φουσκωτή βάρκα.

Και αυτά ενώ οργιάζουν οι πληροφορίες ότι εντός των επόμενων ωρών αναμένονται και άλλες.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

Μήνυμα Μητσοτάκη για μεταναστευτικό: Δεν θα ανεχτούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα

Σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παράνομες εισόδους μεταναστών/προσφύγων και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων, που παίρνουν άλλοι στη Συρία, στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Σε δήλωσή του, ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι έχει ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα ελληνο-τουρκικά χερσαία σύνορα.

Αναλυτικά το μήνυμα του Πρωθυπουργού, το οποίο είναι γραμμένο και στα αγγλικά:

“Σημαντικοί αριθμοί μεταναστών και προσφύγων έχουν συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνο-τουρκικά χερσαία σύνορα και επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: δεν θα γίνουν ανεκτές παράνομες είσοδοι στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας.

Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων που παίρνουν άλλοι. Ενημέρωσα την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση”.

Yeni Safak: Πρόσφυγες κολυμπούν στον Έβρο και περνούν στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες-σοκ από τον ποταμό Έβρο φιλοξενεί εδώ και λίγη ώρα στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα, “Yeni Safak”.

Το εν λόγω σάιτ δημοσιεύει βίντεο, όπου παράτυποι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη χώρα μας κολυμπώντας στον ποταμό, Έβρο, όπου υπάρχουν περιοχές που δεν επιτηρούνται επαρκώς.

Δείτε το βίντεο από τη Yeni Safak

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στα σύνορα με την Τουρκία

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου.

Σύμφωνα με τον διεθνή και τοπικό Τύπο, στη νεκρή ζώνη έχουν εγκλωβιστεί 400 πρόσφυγες και μετανάστες και ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Και αυτά τη στιγμή που στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. ενισχύει τις δυνάμεις της, καθώς καταφθάνουν δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν προχωρήσει σε ρίψη χημικών και σε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να αποτρέψουν την είσοδο στο ελληνικό έδαφος από τους μετανάστες.

Σύμφωνα με το βίντεο, πολλοί φορούν προστατευτικές μάσκες ή μαντήλια λόγω των χημικών.

Δείτε βίντεο από το Ruptly

Δείτε φωτογραφίες από τo CNN Turk:

Τούρκος δημοσιογράφος: Η ροή προσφύγων από την Ελλάδα συντονίζεται από τη MIT

Με κάθε τρόπο ενθαρρύνει την μετάβαση προς την Ελλάδα η τουρκική κυβέρνηση, μετά την εξαγγελία Ερντογάν πως θα ανοίξει τις πύλες προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt ανήρτησε σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου έγραψε: «Το ενημερωτικό κανάλι “A-Haber”, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Προέδρου Ερντογάν, διαφημίζει όλες τις διελεύσεις από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αφού άνοιξαν από την Τουρκία και οι πρόσφυγες άρχισαν να μετακινούνται προς την Ελλάδα. Ο Ερντογάν κλιμακώνει την πολιτική εκβιασμού για να εκμαιεύσει υποχωρήσεις.».

Σε άλλη ανάρτησή του, ο ίδιος δημοσιογράφος αναφέρει: «Η ροή προσφύγων προς την Ελλάδα συντονίζεται από την ΜΙΤ, την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, με την πρώτη ώθηση να γίνεται σκόπιμα από τα κέντρα κράτησης προσφύγων. Επιβίβασαν ανθρώπους σε λεωφορεία στο μέσο της νύχτας και μεταφέρθηκαν σε συνοριακές περιοχές».

Ο δημοσιογράφος δημοσίευσε σχετική φωτογραφία, γράφοντας πως «αυτή είναι από το Αϊδίνι (Aydin), στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας».

Οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου, που είναι Διευθυντής του «Nordic Research & Monitoring Network», επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες προσφύγων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Deutsche Welle: 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες έτοιμοι να μετακινηθούν προς την Ελλάδα

Ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες είναι έτοιμοι να μετακινηθούν από την Τουρκία προς την Ελλάδα, δημοσιεύει η Deutsche Welle, υπογραμμίζοντας πως οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, μετανάστες και πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στην νεκρή ζώνη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Αδριανούπολη, ενώ παρόμοια εικόνα διαμορφώνεται και στο Ντικιλί κοντά στο Αϊβαλί απέναντι από την Μυτιλήνη. Στο μεταξύ η Άγκυρα απάντησε με αεροπορικές επιδρομές και βαρύ πυροβολικό σφυροκοπώντας πάνω από 200 γνωστές θέσεις του στρατού του πρόεδρου Άσαντ γύρω από το Ιντλίμπ.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι “στο μέτωπο της διπλωματίας την ημέρα σφράγισε η δήλωση του τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που φωτογράφησε τη Ρωσία ως υπαίτιο της αεροπορικής επίθεσης όταν είπε πως «ήξεραν καλά που βρισκόταν το τουρκικό κομβόι» για να απαντήσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι την επιδρομή πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Άσαντ και όχι η ρωσική αεροπορία. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος των τούρκων στρατιωτών, η Μόσχα άσκησε πίεση για να σταματήσει η επίθεση. Πάντως το Κρεμλίνο δήλωσε ότι το τουρκικό κομβόι χτυπήθηκε σε σημείο που δεν έπρεπε να βρισκόταν”.

Επισημαίνεται πως το μεσημέρι οι Πούτιν και Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία όπου αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα νέες κύκλος διαπραγματεύσεων με το ρωσικό κλιμάκιο στην Άγκυρα και προστίθεται στο ρεπορτάζ: “Η Τουρκία ζητά τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Ιντλίμπ και πιέζει με το προσφυγικό δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες. Πλέον τα τουρκικά παράλια και τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτα μέχρι νεωτέρας. 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται ήδη κοντά στα παράλιες για να μετακινηθούν προς την Ελλάδα”.

“Αυτή η βραδιά καθώς και το Σαββατοκύριακο θα είναι κρίσιμα για την επόμενη μέρα τόσο στην ρήξη Άγκυρας – Μόσχας, όσο και στο προσφυγικό”, καταλήγει η Deutsche Welle.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση