GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προανακριτική επιτροπή: Πώς, πότε και που θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από το καθεστώς κάτω από το οποίο καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή οι προστατευόμενοι μάρτυρες με ...

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από το καθεστώς κάτω από το οποίο καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή οι προστατευόμενοι μάρτυρες με την κωδική ονομασία “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”.

Τα μέλη της Επιτροπής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, βρίσκονται εν αναμονή της απάντησης των αρμοδίων αρχών για τον "τόπο" και τον "τρόπο" που θα γίνει η κατάθεση. Μέχρι να έρθει η επιστολή κανείς δεν γνωρίζει το παραμικρό, ενώ δεν αποκλείεται η κατάθεση να γίνει ακόμη και τη Δευτέρα κι όχι Τρίτη και Τετάρτη, όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν πως η εξέταση των δύο μαρτύρων πρέπει να γίνει όπως ακριβώς στον αντιεισαγγελέα κ. Σοφουλάκη στις 4/12/19. Δεν είναι σαφές ωστόσο, αν έγινε αλλοιωμένα ή όχι τα χαρακτηριστικά τους.

Το καθεστώς, σε κάθε περίπτωση, επιμένουν, προσδιορίζεται από το νόμο, μια Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και τη σχετική πράξη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, που ενέταξε τα δύο πρόσωπα σε καθεστώς προστασίας. Σύμφωνα με την ΚΥΑ (42926 οικ./2018 - ΦΕΚ 2194/Β/12-6-2018), στο άρθρο 11 αναφέρεται στη γ’ περίπτωση πως κατάθεση με χρήση ηλεκτρονικών μέσων ηχητικής και οπτικής ή μόνο ηχητικής μετάδοσής της, μπορεί να γίνει “όταν το προστατευόμενο πρόσωπο εξετάζεται ενώπιον των Αρχών και κρίνεται αναγκαία η χρήση του”.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές για το “που” και “πότε” θα γίνουν οι καταθέσεις των “Μάξιμου Σαράφη” και “Αικατερίνης Κελέση”, οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό έχουν δικαίωμα να εγείρουν αντιρρήσεις.

«Ο στόχος μας δεν είναι να ικανοποιήσουμε την περιέργειά μας, αλλά να αντλήσουμε πληροφορίες», επέμεναν οι ίδιες πηγές που προετοιμάζονται για τον λόγο αυτό για όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγή: ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση