GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφαγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου: Η μαφιόζικη δράση του Αλ Καπόνε και η εξόντωση της αντίπαλης συμμορίας

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου διάλεξε ο διαβόητος κακοποιός Αλ Καπόνε, το αφεντικό της ιταλο-αμερικανικής μαφίας, για να εξοντώσει τ...

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου διάλεξε ο διαβόητος κακοποιός Αλ Καπόνε, το αφεντικό της ιταλο-αμερικανικής μαφίας, για να εξοντώσει την αντίπαλη συμμορία του Τζορτζ "Μπαγκς" Μοράν, προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο στη διακίνηση αλκοόλ στο Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Το μακελειό αυτό έμεινε στην ιστορία ως η Σφαγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και έλαβε χώρα σε μια αποθήκη του Λινκολν Παρκ, στη Βόρεια πλευρά του Σικάγο. Τρεις ένοπλοι μεταμφιεσμένοι αστυνομικοί μπήκαν στην αποθήκη στην οδό 2122 Νορθ Κλαρκ όπου βρίσκονταν μέλη της συμμορίας του Μοράν και τα εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 1929. Ανάμεσα στα θύματα ήταν τα μέλη της συμμορίας Άνταν Χέγιερ, Φρανκ Γκούσενμπεργκ, Πιτ Γκούσενμπεργκ, Τζον Μέι, Αλ Βαϊνσανκ και Τζέιμς Κλαρκ όπως και ένας επισκέπτης ο δρ, Ρέινχαρντ Σουίμερ.

Στις 18 Δεκεμβρίου του 1918 υπερψηφίστηκε η 18η τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος από το Κογκρέσο, που προέβλεπε την απαγόρευση παρασκευής, διακίνησης, εισαγωγής, εξαγωγής και πώλησης αλκοουλουχών ποτών, με αποτέλεσμα δεκάδες συμμορίες να αρχίσουν την παρανόμη διακίνηση αλκόολ, αποφεέροντάς τους κέρδη εκατομμύριων δολαρίων. Στο Σικάγο από το 1925 είχαν δημιουργηθεί δύο συμμορίες που ήλεγχαν τη διακίνηση παράνομου αλκόολ. Η μία ήταν η ιταλο-αμερικανική με επικεφαλής τον Αλ Καπόνε και η άλλη συμμορία ήταν η ιρλανδο-αμερικανική με επικεφαλής τον Τζορτζ "Μπαγκς" Μοράν.

Το 1929 ο Αλ Καπόνε, που λυμαινόταν το νότιο τμήμα του Σικάγο, αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τον Μοράν, που είχε τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της πόλης. Έτσι ανέθεσε στο πρωτοπαλίκαρό του, τον Βιτσέντζο Τζιμπάλντι, γνωστό και ως «το πολυβόλο», να βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την εξόντωση του Μοράν, γεγονός που θα «έχριζε» τον Αλ Καπόνε απόλυτο κυρίαρχο του Σικάγο. Το σχέδιο θα περιελάμβανε τη μεταμφίεση τριών μελών της συμμορίας του Καπόνε σε αστυνομικούς, οι οποίοι θα έφταναν στο σημείο του ραντεβού με τον Μοράν, με δύο αυτοκίνητα που Θα θύμιζαν περιπολικά, και θα ήταν συνοδευόμενοι από άλλους δύο άνδρες που θα ήταν ντυμένοι με πολιτικά.

Το ραντεβού είχε κλειστεί για τις 10:30 το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου 1929, σε μια αποθήκη στο βόρειο Σικάγο, με τον Μοράν να πέφτει στην παγίδα με δέλεαρ ένα φορτίο αλκοόλ. Η ενέδρα ήταν πολύ καλά στημένη και οργανωμένη από τους άνδρες του Αλ Καπόνε, που από νωρίς είχαν ακροβολιστεί σε καίρια σημεία πέριξ της αποθήκης, όπου έμελλε να σημειωθεί το μακελειό. Μόλις ένας άνδρας, που έμοιαζε με τον Μοράν, μπήκε στην αποθήκη για να ολοκληρώσει τη συμφωνία με το παράνομο αλκοόλ, οι τρεις «αστυνομικοί» εισέβαλαν στον χώρο αναγκάζοντας και τα επτά άτομα που βρίσκονταν εκεί να στηθούν στον τοίχο και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ και τους γάζωσαν με τα αυτόματα Τόμσον με τα οποία ήταν οπλισμένοι. Ο Μοράν σώθηκε επειδή είχε κατά τύχη αργήσει στο ραντεβού κι όταν έφτασε πρόλαβε να δει τους «αστυνομικούς» και φρόντισε να εξαφανιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση