GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στάλινγκραντ... Δεν μπορούν, ακόμα, να "καταπιούν" την ήττα των προσδοκιών τους...

Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας - Συρίας « Ο αγώνας εναντίον του σιωνισμού δεν έχει τίποτα το κοινό με τον...

Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας - Συρίας

«Ο αγώνας εναντίον του σιωνισμού δεν έχει τίποτα το κοινό με τον...
αντισημιτισμό.
Ο σιωνισμός είναι εχθρός των εργαζομένων όλου του κόσμου,
τόσο αυτών που είναι Εβραίοι, όσο κι αυτών που δεν είναι.»
Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν,
1953, "Krasnaya Zvezda", εφημερίδα των Σοβιετικών
και μετέπειτα Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων,
με πρώτη ημερομηνία έκδοσης την 1η Γενάρη 1924

Με την ευκαιρία των 77 χρόνων από τη Νίκη του Στάλινγκραντ, το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του Σοβιετικού λαού...
Μέσω Ιωάννας Υψηλάντη:
Συμπληρώνονται, αύριο, 77 χρόνια, από την λήξη της μακροβιότερης, σκληρότερης και πιο αιματοβαμμένης μάχης της ανθρωπότητας. Της μάχης του Στάλινγκραντ.
Της μάχης, που κατέστρεψε την μεγαλύτερη πολεμική μηχανή της εποχής. Αυτής, που μέσα σε τρία μόλις χρόνια, είχε κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη και προχωρούσε ακάθεκτη, για την κατάκτηση του κόσμου.
Εκεί, στο Στάλινγκραντ, ένας "καταδικασμένος", σε ήττα στρατός, όπως όλοι πίστευαν, άρπαξε το χέρι της Μοίρας και την οδήγησε να γράψει, την λέξη "τέλος", στην παγκοσμιοποίηση του ναζισμού. Την λέξη "τέλος" στον Β΄ΠΠ.
"Πέρα απ΄τον Βόλγα, δεν υπάρχει τίποτα!"
"Η μητέρα Πατρίδα σε καλεί"!
"Ξεσηκώσου τεράστια χώρα"!

Μ΄αυτά τα συνθήματα, επί 200 ημέρες, μάχονταν με απίστευτο ηρωισμό,σπίτι-σπίτι, δρόμο-δρόμο, χιλιάδες Σοβιετικοί, προσφέροντας την μέγιστη υπηρεσία τους, στην ανθρωπότητα. Την ελευθερία της!
Πάνω από 1,1 εκατομμύριο οι νεκροί, σ΄αυτήν την μάχη. Χωρίς να υπολογίζονται οι 100.000 νεκροί πολίτες, από τους ανελέητους βομβαρδισμούς της "Λουφτβάφε", την πρώτη εβδομάδα. Δύο φορές περισσότεροι, από τους νεκρούς των Δυτικών βομβαρδισμών, στην Δρέσδη.
Οι ναζιστικές απώλειες, επίσης τεράστιες. Πάνω από 1,5 εκατομμύρια στρατιώτες του Αξονα έχασαν την ζωή τους.
Κανένας, απ΄αυτούς δεν θάφτηκε, εκεί. Είναι ιερά τα χώματα του Στάλινγκραντ και μέρος ανάπαυσης μόνο για τους ήρωες, υπερασπιστές του Μαμάγιεφ Κουργκάν. του τόπου, όπου διεξήχθησαν οι 130 μέρες των μαχών, από τις συνολικά 200.
Εκεί "κοιμούνται", σήμερα, 34.000 νεκροί Σοβιετικοί στρατιώτες.
Και από πάνω τους, μια θυμωμένη Μητέρα-Πατρίδα, που σηκώνει το ξίφος της, μέχρι τον ουρανό, προστατεύοντας τις θυσίες των παιδιών της και προειδοποιώντας τους επίδοξους εισβολείς.
Στο πλάι, το παλιό εμπορικό κέντρο "Ουνιβερμάγκ", που μετατράπηκε σε στρατηγείο της 6ης Στρατιάς του Στρατηγού Πάουλους και εντελώς απροειδοποίητα, μετά τα γυαλικά και τις γυναικείες πυτζάμες, βρίσκεστε μπροστά σε ότι άφησαν, πριν αιχμαλωτιστούν, οι Γερμανοί. Δύο νεκρούς στρατιώτες στο χειρουργείο έκτακτης ανάγκης και τον Πάουλους, στο γραφείο του ν΄ακούει τα τελευταία δυσάρεστα νέα. Παντού ακούγεται ο ήχος του παγωμένου αέρα της στέπας και των ιστορικών αντι-αεροπορικών βλημάτων "Κατιούσα"
Από τις 300.000 της 6ης Στρατιάς, επέζησαν 90.000 και παραδόθηκαν αιχμάλωτοι, μαζί με τον Πάουλους, στους Σοβιετικούς.
Σήμερα, αυτό το έπος ρίχτηκε στον Καιάδα της λήθης, από τους "συμμάχους" της Δύσης, γεμίζοντας την ανθρωπότητα με ντροπή και θλίψη.
Δεν μπορούν, ακόμα, να "καταπιούν" την ήττα των προσδοκιών τους και ν΄αναγνωρίσουν με γενναιότητα την καθοριστική θυσία του Σοβιετικού λαού, στο Στάλινγκραντ, ούτε και την σημασία του, για ολόκληρο τον κόσμο.


*  Όχι τυχαία... και το νέο Στάλινγκραντ... νικηφόρο όπως χθες... [Βλέπε σε: H αδελφοποίηση του Στάλινγκραντ με το Χαλέπι]

H αδελφοποίηση του Στάλινγκραντ με το Χαλέπι... Νοέμβρης 2016...
Andrey Kosolapov, Δήμαρχος του Στάλινγκραντ, επισήμανε πως "Η αδελφοποίηση θα ενισχύσει το ηθικό του λαού στο Χαλέπι, που τώρα πολεμάει έναν εχθρό δολοφόνων εγκληματιών, όπως έκανε το Στάλινγκραντ στη διάρκεια του του 2ου Παγκόσμιου πολέμου... Η αδελφοποίηση είναι μια μορφή ΄δημόσιας διπλωματίας΄, που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της κι επιτρέπει την ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ αδελφοποιημένων πόλεων"...



- Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας - Συρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση