GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αιχμές Μακρόν κατά Μέρκελ για την καθυστέρηση ενοποίησης της ΕΕ

Η Γαλλία έχει αρχίσει "να χάνει την υπομονή" της με τη Γερμανία, η οποία δεν έχει πάρει θέση στο αίτημα του Παρισιού για τη...

Η Γαλλία έχει αρχίσει "να χάνει την υπομονή" της με τη Γερμανία, η οποία δεν έχει πάρει θέση στο αίτημα του Παρισιού για τη μεγαλύτερη οικονομική και αμυντική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ερωτηθείς αν είναι απογοητευμένος από τη σιωπή της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ όσον αφορά τις προταθείσες από τον ίδιο μεταρρυθμίσεις, ο Μακρόν απάντησε: "Δεν είμαι απογοητευμένος, είμαι ανυπόμονος".

"Έχουμε προϊστορία στην αναμονή απαντήσεων" ο ένας από τον άλλον, σημείωσε, προσθέτοντας ότι "αυτό που είναι σημαντικό για τα επόμενα χρόνο είναι να κινούμαστε πολύ γρηγορότερα σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας στο ευρωπαϊκό επίπεδο". 

Ο Μακρόν πιέζει εδώ και καιρό για μια φιλόδοξη αναδιάρθρωση της ΕΕ μετά το Brexit που θα περιλαμβάνει βαθύτερη ενσωμάτωση σε οικονομικά και αμυντικά ζητήματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος σχολίασε ακόμη την χθεσινή δήλωση του γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα ότι κάνουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο.

Ο Μακρόν σχολίασε ότ δεν εξεπλάγη από την ομιλία του Στάινμαγερ, η οποία--όπως είπε--του άρεσε.

"Δεν μπορούμε να είμαστε ο 'μικρός εταίρος' των ΗΠΑ", τόνισε ο Μακρόν προσθέτοντας ότι, ενώ υποστηρίζει το ΝΑΤΟ, η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις απειλές στη γειτονιά της και, κάποιες φορές, να ενεργεί ανεξάρτητα από την Ουάσινγκτον.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση