GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Είναι ανάγκη να αγωνιζόμαστε στο διηνεκές για την ελευθερία και τη Δημοκρατία

Ο Αγώνες και οι Αγωνιστές για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία θα βρουν το δικό τους σπίτι: το Μουσείο Μνήμης για την Αντίσταση κατά τ...

Ο Αγώνες και οι Αγωνιστές για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία θα βρουν το δικό τους σπίτι: το Μουσείο Μνήμης για την Αντίσταση κατά της Δικτατορίας 1967-1974, το οποίο θα στεγαστεί στο χώρο της ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο πάρκο Ελευθερίας. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ενημέρωσαν το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την πρόοδο των διαδικασιών δημιουργίας του Μουσείου.

«Σας ευχαριστώ, και τους δύο σας, πριν απ' όλα για την ταχύτητα με την οποία έχετε λειτουργήσει, ώστε μέσα από την συνεργασία σας, Περιφέρεια και Δήμος, Δήμος και Περιφέρεια, ο χώρος του ΕΑΤ/ΕΣΑ να γίνει ένα Μουσείο Μνήμης για την Αντίσταση κατά της Δικτατορίας 1967-1974», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατία μας είναι εύρωστη. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε κάτι: Δημοκρατία και Ελευθερία είναι εύθραυστα αγαθά, πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε πάντοτε και κυρίως πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε με τρόπο που να διδάσκουν εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν ζώσες εμπειρίες, για το τι συνέβη τότε. Είναι ανάγκη να αγωνιζόμαστε στο διηνεκές για την Ελευθερία και την Δημοκρατία».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτή τη λειτουργία θα έχει το Μουσείο, «να θυμίζει ιδίως στις γενιές που έρχονται τι συνέβη τότε. Και με τον τρόπο αυτό να σκεφτόμαστε ότι δεν πρέπει ποτέ, ιδίως εμείς οι Έλληνες, να ζήσουμε τέτοιες περιόδους. Γιατί στην Ελλάδα κάθε φορά που καταλύθηκε η Δημοκρατία συνοδευόταν και από τραγικά γεγονότα, τα οποία μας στοίχισαν πολύ», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Μουσείο θα λειτουργεί. «Εγώ θα είμαι πάντα κοντά σας και μετά τη λήξη της θητείας μου», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης είπε ότι «για να μπορέσουμε μέσα από την συνεργασία μας, Περιφέρεια και Δήμος της Αθήνας να λύσουμε ένα ζήτημα, ένα θέμα, το οποίο άπτεται με ιστορικές αναφορές για Αγώνες και Αγωνιστές, οι οποίοι πρέπει να βρουν το δικό τους σπίτι. Και σ' αυτό είμαι σίγουρος, ότι θα συμβάλλουμε από κοινού, μέσα όμως -οφείλω να πω- και από τη δική σας προτροπή, η οποία εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, μας το έχετε εξαγγείλει και θέλουμε να σας πούμε ότι είμαστε έτοιμοι και εμείς να το εξαγγείλουμε, ότι προχωρούμε».

Ο Κώστας Μπακογιάννης είπε: «Είμαστε εδώ στη συνέχεια πολλών συζητήσεων, που έχουμε κάνει, με τη δική σας -πάντα- στήριξη. Γιατί, όπως ξέρετε καλύτερα απ' όλους, έχουμε εδώ στον Δήμο Αθηναίων, μια κιβωτό μνήμης και μια κιβωτό ελπίδας. Είναι ο χώρος της λεγόμενης ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο πάρκο Ελευθερίας, που θέλουμε τώρα -από κοινού, η Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Αθηναίων- να αναπτύξουμε, να του δώσουμε τη θέση που του αξίζει. Όχι μόνο για να θυμόμαστε τι έγινε και να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη, αλλά κυρίως γιατί οι Αγωνιστές της Δημοκρατίας πάντα συνεχίζουν να μας δίνουνε έμπνευση και να μας δίνουν ελπίδα».

Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης Περιφέρεια και Δήμος έχουν ήδη συμφωνήσει στο σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης τονίζοντας «είμαστε κι οι δύο έτοιμοι, να το πάμε στα Συμβούλιά μας, οπότε δεν έχουμε χάσει ούτε ένα λεπτό», ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής πρόσθεσε: «Είμαστε πράγματι σε μια συζήτηση προγραμματικής, νομίζω κάποιες λεπτομέρειες μένουν, για να μπορέσουμε γρήγορα να βγούμε σε διαγωνιστική διαδικασία η οποία θα φέρει το Μουσείο μπροστά στην ιστορική πραγματικότητα και σε αυτό το οποίο επιθυμείτε κι εσείς, κι είμαι σίγουρος και πολλοί συνέλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση