GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάικλ Τζόνσον: Συγκλονίζουν τα λόγια του για το εγκεφαλικό - “Έπρεπε να μάθω να περπατάω”

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε, έπειτα από το εγκεφαλικό που υπέστη, αναφέρθηκε ο Μάικλ Τζόνσον, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφ...

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε, έπειτα από το εγκεφαλικό που υπέστη, αναφέρθηκε ο Μάικλ Τζόνσον, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Marca.

“Ξέρεις είμαι ένας τυχερός άνθρωπος. Και το λέω αυτό παρά το εγκεφαλικό επεισόδιο. Είμαι τυχερός, γιατί κάτι με οδήγησε να πάω σε εκείνο το νοσοκομείο. Μισή ώρα αργότερα να πήγαινα και πιθανόν δεν θα περπατούσα ποτέ ξανά. Ήμουν τυχερός που βρήκαν το τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου και σήμερα μπορώ να βρίσκομαι εδώ και να το λέω”, δήλωσε ο τέσσερις φορές χρυσός ολυμπιονίκης.

Εκείνο το επεισόδιο άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή. Συνέβη τον Αύγουστο του 2018, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Ο Μάικλ γυμναζόταν ένα πρωινό, όταν το δεξί πόδι του άρχισε να “συμπεριφέρεται” περίεργα. Πολύ σύντομα το ίδιο συνέβη και με το χέρι του. “Δεν ήξερα τι είναι, όμως πήρα τη γυναίκα μου και της είπα ότι σκέφτομαι πως πρέπει να πάω στο νοσοκομείο”, ανέφερε ο θρυλικός σπρίντερ.

Μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, προέκυψε ότι είχε πάθει εγκεφαλικό. “Όταν μου το είπαν, αισθανόμουν ακόμη και... θυμωμένος, ας πούμε. Ποτέ δεν περιμένεις ότι ένας υγιής αθλητής όπως εγώ, που φροντίζει τον εαυτό του, θα μπορούσε να του συμβεί αυτό”, είπε.

Και αναφερόμενος στις δύσκολες ημέρες, τόνισε: “Έπρεπε να μάθω να περπατάω ξανά, να μάθω να τρέχω. Μπορεί να ειπωθεί ότι μοιάζει με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που πρέπει να κάνεις καθημερινά. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει για εσένα. Υπ’ αυτή την έννοια, το να γνωρίζεις τη διαδικασία για την επίτευξη ενός στόχου, καθώς έχεις υπάρξει ένας ελίτ αθλητής, ήταν ένα πλεονέκτημα για μένα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση