GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνα κατά ΗΠΑ για τον κορονοϊό: Προκαλούν πανικό και διασπείρουν τον φόβο

Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας προκαλεί ο κορονοϊός. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προκαλούν με τις ενέργειέ...

Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας προκαλεί ο κορονοϊός. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προκαλούν με τις ενέργειές τους πανικό και διασπείρουν τον φόβο μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Κίνα αντί να προσφέρουν σημαντική βοήθεια.

Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Χουά Τσουνίνγκ, οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που πρότεινε την μερική απομάκρυνση του προσωπικού της πρεσβείας της και η πρώτη που επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου, η Χουά σημείωσε: "Το μόνο που έκαναν είναι να προκαλέσουν και να διασπείρουν τον φόβο, το οποίο είναι ένα κακό παράδειγμα" και πρόσθεσε ότι η Κίνα ήλπιζε ότι οι χώρες θα έπαιρναν αποφάσεις και θα είχαν αντιδράσεις που θα ήταν λογικές, ψύχραιμες και βασισμένες σε επιστημονικά στοιχεία. Παράλληλα, το κινεζικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι οι χώρες θα πρέπει να ενεργήσουν από κοινού και όχι να εκμεταλλεύονται τις επικίνδυνες θέσεις άλλων χωρών.

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε νωρίτερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα στείλει επιπλέον αεροσκάφη στην Κίνα για να επαναπατρίσουν Αμερικανούς από την επαρχία Χουμπέι, ενώ στις ΗΠΑ καταγράφονται 11 κρούσματα του ιού, αφού εντοπίστηκαν τρία νέα περιστατικά, ένα στην κομητεία Σάντα Κλάρα και δύο στην κομητεία Σαν Μπενίτο.

Από την πλευρά της Ρωσίας, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, σύμφωνα με το Interfax, δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί να απελαύνει τους ξένους πολίτες που διαγιγνώσκεται ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό και πρότεινε επίσης να αναβληθεί το Ρωσικό Επενδυτικό Φόρουμ 2020 που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα στις 12-14 Φεβρουαρίου.

Τα πρώτα δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού στη Ρωσία αναφέρθηκαν την Παρασκευή. Επίση, η Μόσχα ανέστειλε προσωρινά τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Βόρειο Κορέα ως προληπτικό μέτρο κατά της διάδοσης του ιού.

Παράλληλα η τσεχική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει από τις 9 Φεβρουαρίου τις απευθείας πτήσεις ανάμεσα στην Τσεχική Δημοκρατία και την Κίνα λόγω του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Με τον θάνατο ενός 44χρονου Κινέζου στη Μανίλα χθες Κυριακή, για τον οποίο ενημερώθηκε από τις υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟY), ο συνολικός απολογισμός της επιδημίας ανέρχεται σε 362 νεκρούς.

Ο 2019-nCoV έχει επιβεβαιωθεί πως έχει εξαπλωθεί σε 24 χώρες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση