GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέτσας: Θέματα όπως ο κορονοϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν σε κλειστή δομή - Aντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μία αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πο...

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μία αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επιχειρηματολογώντας για την αναγκαιότητα δημιουργίας των κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η αντιμετώπιση θεμάτων, όπως είναι ο κορονοϊός, μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά στις κλειστές, παρά στις ανοικτές δομές.

“Με πυξίδα όλα αυτά τα πλεονεκτήματα των κλειστών δομών, η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του σχεδίου της. Το σχέδιο αυτό είναι προς όφελος της χώρας και κυρίως των τοπικών κοινωνιών”, είπε ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε: “Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας, γίνεται καλύτερα αντιληπτό από όλους, ότι θέματα όπως ο κορονοϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μία κλειστή δομή, και όχι σε μία άναρχη ανοιχτή δομή που αποτελεί ‘υγειονομική βόμβα’”.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτές οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Χαρίτση να σχολιάζει την “προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει το προσφυγικό με τη δημόσια υγεία”. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΤΡΙΖΑ καταγγέλλει πως “η πανικόβλητη προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό με τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών, αφού τους έχουν ήδη αφαιρέσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, έχει στόχο τον εκφοβισμό των Ελλήνων πολιτών και την αφύπνιση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ενστίκτων. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που τους έχει απομείνει προκειμένου να εφαρμόσουν το ανεδαφικό τους σχέδιο για κλειστά κέντρα- φυλακές”.

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι δημιούργησε μπάχαλο και χωρίς κανένα σχέδιο αποτελεσματικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης του προσφυγικού, “καταφεύγει στη χρήση ωμής βίας ενάντια στους πολίτες των νησιών”. “Οι επιθέσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση για διάλογο και καμία πρόθεση να προχωρήσει στη μόνη λύση που μπορεί να ομαλοποιήσει την κατάσταση: Την αποσυμφόρηση των νησιών”, τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης. Διαμηνύει επίσης ότι “απέναντι στη βία και την ρατσιστική της ρητορεία, η κυβέρνηση θα βρει τους ίδιους τους νησιώτες”, που “εδώ και πέντε χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και έχουν γίνει γνωστοί διεθνώς για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση