GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκη Τοπαλούδη: Συγκλονίζει η κατάθεση φίλης της Ελένης για το μοιραίο βράδυ - ΒΙΝΤΕΟ

Τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ που η Ελένη Τοπαλούδη βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια των δύο φερόμενων ως δραστών, περιέγραψε στο δι...

Τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ που η Ελένη Τοπαλούδη βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια των δύο φερόμενων ως δραστών, περιέγραψε στο δικαστήριο η φίλη της φοιτήτριας, με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή.

Όπως είπε το κορίτσι, ένιωθε τύψεις γιατί εκείνο το βράδυ η Ελένη της είχε στείλει μήνυμα να την πάρει τηλέφωνο σε μία ώρα κι εκείνη δεν την πήρε γιατί κοιμόταν. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί της.

«Η Ελένη ήταν το καλύτερο παιδί που γνώριζα. Μια εβδομάδα πριν μου είχε πει ότι γνώρισε τον Αλβανό τυχαία. Ήταν ουδέτερη», δήλωσε η φίλη της άτυχης φοιτήτριας, σύμφωνα με το star.gr.

Η μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από έδρας για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συζήτησης, διάρκειας 1,5 ώρας, που είχε η μάρτυρας με την 21χρονη φίλη της το μοιραίο βράδυ. Όπως είπε, η Ελένη «μου είπε ότι ήθελε να φάει και πως δεν είχε κανονίσει κάποια έξοδο. Καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έδινε την εντύπωση ότι μιλούσε και με κάποιο άλλο πρόσωπο με μηνύματα. Ενώ μιλούσαμε χτύπησε η πόρτα. Της είπα να μην ανοίξει και εκείνη μου απάντησε ότι θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει. Μου είχε πει ότι το όνομά του ήταν Αλέξανδρος και πως είχαν συνευρεθεί μαζί του μια φορά. Θυμάμαι που μου είπε πως θα πηγαίνανε για σουβλάκι μιας και πεινούσε. Με έκλεισε και εγώ της είπα να προσέχει. Μετά τις 12 κλείσαμε το τηλέφωνο. Έπειτα εγώ κοιμήθηκα. Η Ελένη μου έστειλε ένα μήνυμα που μου έλεγε: «πάρε με τηλ. σε μια ώρα». Το είδα το πρωί γιατί κοιμήθηκα», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το star.gr, σε ερώτηση του Εισαγγελέα για το αν οι δυο νεαροί είχαν στείλει μηνύματα να βρεθούν ερωτικά, η φίλη της Τοπαλούδη ήταν κατηγορηματική και σίγουρη για το ήθος της άτυχης φοιτήτριας. «Δεν το πιστεύω δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος η Ελένη», ισχυρίστηκε.

Η μάρτυρας κατέθεσε επίσης, ότι μετά από το περιστατικό βιασμού που είχε βιώσει η Ελένη, ένα χρόνο πριν την παρούσα υπόθεση, της είχε εκμυστηρευτεί ότι «κάτι φοβόταν» χωρίς όμως να εξηγεί καθαρά τι συνέβαινε. Είπε επίσης πως ήταν πεσμένη ψυχολογικά και κάπως απόμακρη.

Η εισαγγελέας παρατήρησε πως η μάρτυρας είναι «ιδιαίτερα φειδωλή» στις απαντήσεις της προς το δικαστήριο και πως αναφέρει συνεχώς πως δεν θυμάται.

-Εισαγγελέας: Επειδή λέτε συνεχώς ότι δεν θυμάστε, θέλω να σας πω ότι θα πρέπει να θυμηθείτε καλύτερα. Χάθηκε μια ζωή. Ήσασταν η καλύτερή της φίλη. Φοβάστε κάτι; Αισθάνεστε περίεργα;

-Μάρτυρας. Όχι καλά είμαι.

-Εισαγγελέας: Πάντως στις αρχικές καταθέσεις δεν τα έχετε πει έτσι. Έχετε πει και άλλα πράγματα.

-Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

-Εισαγγελέας: Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να μιλήσετε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φοβάστε…

-Μάρτυρας: Δεν φοβάμαι, απλά με έχετε αγχώσει. Δεν είναι ότι δε θέλω να μιλήσω, σας απαντάω…

Εισαγγελέας: «Είστε προκλητικός που χαμογελάτε»

Σε ερώτηση προς την μάρτυρα για την γνώμη που είχε η Ελένη για τον Αλέξανδρο, η εισαγγελέας είδε τον κατηγορούμενο να χαμογελά, γεγονός που την εξόργισε και σε αυστηρό ύφος του είπε:

«Γελάτε κύριε, γελάτε συνεχώς. Είστε προκλητικός να γελάτε για κάτι τόσο τραγικό. Σας δείχνουν όλα τα κανάλια να γελάτε. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αυτό το βλέπω πρώτη φορά».

Τι κατέθεσε ο μάρτυρας που τους είδε το μοιραίο βράδυ

Ο μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε τους δύο κατηγορούμενους μαζί με την Ελένη, λίγο πριν από το έγκλημα και συγκεκριμένα έξω από το σπίτι του.

«Είχαν παρκάρει έξω από το σπίτι μου με το φορτηγάκι. Ο Μ.Κ., που είναι γνωστός μου, ήταν έξω από το αυτοκίνητο, από την πλευρά του οδηγού. Μιλούσαν, ήταν ευδιάθετοι. Η κοπέλα ήταν ήρεμη, ανέκφραστη», κατέθεσε ο μάρτυρας. «Μετά από δύο μέρες είδα στην τηλεόραση για την εξαφάνιση της κοπέλας, συνδύασα τις μέρες και τις ώρες και κατάλαβα ότι ήταν πριν το περιστατικό», πρόσθεσε.

Η έκρηξη του πατέρα της Τοπαλούδη

Ο πατέρας της Ελένης είχε μια έκρηξη μέσα στο δικαστήριο, όταν κατέθετε ο μάρτυρας που τους είδε την τελευταία ημέρα όλους μαζί. Την έκρηξή του πυροδότησε ερώτηση του δικηγόρου σχετικά με τη συγκατάθεση της Ελένης σε ομαδική συνεύρεση.

Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας βρέθηκε στο δικαστήριο αλλά παρέμεινε στον προαύλιο χώρο.

Από τη δίκη έλειπε ο Έλληνας κατηγορούμενος, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους υγείας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ακολουθεί «μια ιδιαίτερα βαριά φαρμακευτική αγωγή με συνταγογράφηση ψυχιάτρου και νευρολόγου της φυλακής» και γι΄αυτό «είναι σε καταστολή, κοιμάται 22 ώρες, ξυπνάει παίρνει φάρμακα και ξανακοιμάται». Πρόεδρος και εισαγγελέας ζήτησαν έγγραφη βεβαίωση από τους αρμοδίους των φυλακών για όσα υποστήριξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και υπήρξε και επικοινωνία του δικαστηρίου με τις φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση