GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ιάπωνας Σιτέτσου Ουατάναμπε, ο οποίος πρόσφατα ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ...

Ο Ιάπωνας Σιτέτσου Ουατάναμπε, ο οποίος πρόσφατα ανακηρύχθηκε ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, πέθανε σε ηλικία 112 ετών.

Ο Σιτέτσου Ουατάναμπε είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1907 στην Νιιγκάτα στην βορειοδυτική Ιαπωνία και απείχε μόλις 11 ημέρες από τα 113 α γενέθλιά του. Είχε αποκτήσει 5 παιδιά, 12 εγγόνια, 16 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.

Όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος, ο γηραιότερος άνδρας στη Γη απεβίωσε την περασμένη Κυριακή στον οίκο ευγηρίας στον οποίο διέμενε. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Σιτέτσου Ουατάναμπε είχε ανακηρυχθεί ως ο γηραιότερος εν ζωή άνδρα στον κόσμο από το βιβλίο Γκίνες.

Ο ίδιος κατά την απονομή του τίτλου είχε αποκαλύψει το μυστικό της μακροζωίας. "Να μην θυμώνεις ποτέ και να κρατάς το χαμόγελό σου" είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Επίσης είχε παραδεχθεί και μια αμαρτία, ότι του άρεσαν τα γλυκά, όπως οι πουτίγκες και τα παγωτά.

Μετά τον θάνατο του Σιτέτσου Ουατάναμπε, ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στην Ιαπωνία είναι πλέον ο Ισάκου Τομόε, ηλικίας 110 ετών, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji, χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί αν αυτός κατέχει τον τίτλο αυτόν παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση