GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνικά και τουρκικά υποβρύχια “πρόσωπο με πρόσωπο” στο Ιόνιο για άσκηση του ΝΑΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη Τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού μας θα πρέπει για 11 ημέρες να δείξουν – όπως άλλωστε κάνουν διαχρονικά – επ...

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού μας θα πρέπει για 11 ημέρες να δείξουν – όπως άλλωστε κάνουν διαχρονικά – επαγγελματισμό και να συνεργαστούν με αυτούς που τις περισσότερες ημέρες του χρόνου “λοκάρουν” στα σκοπευτικά τους. Τους Τούρκους ναυτικούς.

Πρόκειται για την άσκηση Dynamic Manta 20 του ΝΑΤΟ, που φέτος διοργανώνεται ανάμεσα από Ιταλία και Ελλάδα, σε Αδριατική και Ιόνιο Πέλαγος. Τα κύρια σενάρια είναι αυτά του ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου, με την συμμετοχή πέντε υποβρυχίων, επτά μονάδων επιφανείας, πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασία και οκτώ ελικοπτέρων. Συνολικά εννέα χώρες λαμβάνουν μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ. ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδάς, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία είναι οι χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση, δηλαδή αυτές με τα ισχυρότερα πολεμικά ναυτικά του ΝΑΤΟ. Σε ότι αφορά τα υποβρύχια, ειδικότερα, η Ιταλία συμμετέχει με δύο και Ελλάδα, Γαλλία και Τουρκία έχουν από ένα, με την χώρα μας να έχει στείλει το “Κατσώνης”, το ένα από τους 4 αθόρυβους εφιάλτες των Τούρκων, κλάσης Παπανικολής, type 214.

Σε ότι αφορά τις μονάδες επιφανείας, η Ελλάδα συμμετέχει με την Φρεγάτα “Αιγαίον”.

Το οξύμωρο είναι ότι Ελλάδα και Γαλλία είναι απροκάλυπτα ταγμένες κατά της Τουρκίας και στην συγκεκριμένη άσκηση καλούνται να εργαστούν για την προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης στους κόλπους της Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση