GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα

Αυστηρό μήνυμα στέλνει το υπουργείο Εξωτερικών στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την προκλητική ανάρτηση που έκανε στο Twitter. Ελληνικές δι...

Αυστηρό μήνυμα στέλνει το υπουργείο Εξωτερικών στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την προκλητική ανάρτηση που έκανε στο Twitter.
Ελληνικές διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαμηνύουν πως στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μια μειονότητα, η μουσουλμανική και υπενθυμίζουν στην Άγκυρα τη Συνθήκη της Λωζάννης.
«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική» σημειώνουν και προσθέτουν: «Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς».
Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter:
«Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα την αποκάλεσε ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο,τιδήποτε και να πείτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει τουρκική».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση