GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ο κ. Γεωργιάδης τελικά η μόνη μπουλντόζα που φέρνει στοχεύει στην πρώτη κατοικία

Για "μαύρα σύννεφα" πάνω από τη χώρα και για "μείγμα κυνισμού και ανικανότητας" στην κυβέρνηση έκανε λόγο ο πρόεδ...

Για "μαύρα σύννεφα" πάνω από τη χώρα και για "μείγμα κυνισμού και ανικανότητας" στην κυβέρνηση έκανε λόγο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία που εκφώνησε σήμερα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Βρισκόμαστε μόλις επτά μήνες μετά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Ιουλίου, επτά μήνες μετά τις εκλογές και έχει αρχίσει να φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έγινε ο ουρανός πιο γαλανός αλλά απεναντίας μαύρα σύννεφα έχουν συσσωρευτεί πάνω από την Ελλάδα και οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει με τη στήριξη των ΜΜΕ και ιδιαίτερα οι προσδοκίες της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς η μία μετά την άλλη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του, ενώ αναρωτήθηκε "πού πήγαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη", η "περιβοήτη ανάπτυξη του 4%", "η καταιγίδα των επενδύσεων", "οι περιβόητες μπουλντόζες στο Ελληνικό", "οι θέσεις εργασίας", "η αύξηση του κατώτατου μισθού", "οι ελαφρύνσεις για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη".

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις "μαζικές απολύσεις στο χώρο των τραπεζών για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση" και σε "κερδοφόρες επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ", υπογραμμίζοντας ότι "όλα αυτά είναι αποτελέσματα του κλίματος ασυδοσίας για τη μεγάλη κερδοφορία και αναρχίας στις εργασιακές σχέσεις".

Συγχρόνως, τόνισε πως το τελευταίο εξάμηνο καταγράφηκαν "αρνητικά ρεκόρ" στην απασχόληση και αύξηση της ανεργίας κατά 14% το Δεκέμβρη του 2019 σε σχέση με το 2018, "ενώ κάθε χρόνο από το ΄15 μετά είχαμε λιγότερους ανέργους και αποκλιμάκωση της ανεργίας". Έκανε, δε, αναφορά και στοιχεία για τη μείωση των εξαγωγών, της βιομηχανικής παραγωγής και της οικοδομικής δραστηριότητας, ενώ επανέφερε το ζήτημα της κατάργησης της 13ης σύνταξης, μια διαφορά που, όπως είπε, φάνηκε και στην αγορά, αφού έπεσε ο τζίρος κατά 30%. "Αν είχε πέσει τόσο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δε θα υπήρχε άλλο θέμα που θα ασχολιόντουσαν οι ειδήσεις και τα ΜΜΕ. Τώρα όμως η έγνοια δεν είναι πώς θα προβάλουν το πρόβλημα αλλά πώς θα το κρύψουν", είπε και πρόσθεσε σκωπτικά ότι "ακόμα και εμείς αισθανόμαστε ότι πήραμε λεφτά με τόσους πίνακες στην τηλεόραση επί τρεις μήνες για τα τόσα λεφτά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι", ενώ "το κονδύλι για τις συντάξεις είναι κατά 200 εκατ. μικρότερο από το 2019". "Είναι για γέλια αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα, η οικονομική, η πολιτική, η μιντιακή", υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας, σημείωσε πως "το πιο ακραίο που ετοιμάζουν είναι η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας", την οποία "με νύχια και με δόντια" συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές και τώρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, "κυνικά" δηλώσε ότι από την 1η Μαΐου "δε θα υπάρχει και ξεκινάνε οι πλειστηριασμοί".

"Ο κ. Γεωργιάδης έταζε μπουλντόζες την πρώτη εβδομάδα στο Ελληνικό και τελικά η μόνη μπουλντόζα που φέρνει στοχεύει στην πρώτη κατοικία για να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων", είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τον "αφού ζητά από τις τράπεζες να χτυπούν τους μπαταχτσήδες" να μιλήσει και για τα "θαλασσοδάνεια του κόμματός του ύψους πάνω από 200 εκατ. ευρώ. που πήρε από τις τράπεζες που ανακεφαλοποιήθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού".

"Μ' αυτά και μ' αυτά μόλις σε επτά μηνες η κυβέρνηση μας έχει δείξει ένα πρόσωπο κυνισμού και ανικανότητας" σημείωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για "επικοινωνική" διαχείριση του προσφυγικού, αναφερόμενος στο "μέγα κόλπο που ανακάλυψε" ο νέος υπουργός "για να λυθεί το πρόβλημα", ένα "φράχτη πλωτό 2,5 χμ". "Οι άνθρωποι έχουν αναγάγει την επικοινωνιακή πολιτική σε επάγγελμα. Νομίζουν όμως ότι απευθύνονται σε αδαείς", τόνισε και κάλεσε την κυβέρνηση να "πάει να ρωτήσει τους πολίτες στα νησιά αν η ζωή τους έγινε καλύτερη ή χειρότερη" τους επτά τελευταίους μήνες.

Όσον αφορά την ασφάλεια επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι από τη μια με τη στήριξη των ΜΜΕ "κρύβει την έξαρση της εγκληματικότητας με τους μαφιόζους και τους έμπορους ναρκωτικών που δεν τους αγγίζει κανείς" και από την άλλη "κάνει επίδειξη πυγμής και τσαμπουκά σε φοιτητές, νέους, πρόσφυγες, σε σπίτια φιλήσυχων ανθρώπων". "Η ασφάλεια δεν είναι η ασφάλεια του πολίτη, αλλά του τηλεθεατή, ένα τηλεοπτικό κατασκεύασμα προς πώληση", δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το "πρόβλημα είναι ότι η εγκληματικότητα καλπάζει και μεις ασχολούμαστε με τα Εξάρχεια και το Κουκάκι".

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στην "κατάσταση στα νοσοκομεία που δεν είναι καλή" και στην "πρωτοφανή" απόφαση της κυβέρνησης να εξισώσει τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων με τα δημόσια για το ΑΣΕΠ, μιλώντας για "ντελίβερι στα ιδιωτικά συμφέροντα και στους ιδιοκτήτες κολλεγίων".

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τους ελαιοπαραγωγούς που "στενάζουν" υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει "μακρόπνοο σχέδιο" για το "κατεξοχήν ανταγωνιστικό προϊόν της χώρας", ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να διεκδικήσει από την ΕΕ την ενίσχυσή τους, συνεχίζοντας την πολιτική που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην "κρίση στο χώρο του ποδοσφαίρου", το οποίο "κοντεύει να γίνει εθνικό ζήτημα" και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τους χειρισμούς του "διχάζει την ελληνική κοινωνία". "Όλη η κυβέρνηση προσκυνά σώβρακα και φανέλες. Εκεί είμαστε", είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ανησυχία "πώς θα μπορέσουν να διαχειριστούν μια κρίσιμη κατάσταση στο Αιγαίο" και τον Ερντογάν, όταν δεν μπορούν να διαχειριστούν "τον Μαρινάκη και το Σαββίδη".

"Εμείς παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη, το μαύρο πρόβατο και καταφέραμε τεσσεράμισι χρόνια μετά, από την εξώπορτα να βρεθούμε στο επίκεντρο των αποφάσεων", δήλωσε, ενώ έκανε αναφορά και στη στάση της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, που "δίχασε" τον ελληνικό λαό.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, στηλίτευσε την κυβέρνηση ως "κατώτερη των περιστάσεων", καθώς, όπως είπε, την ώρα που το τουρκικό πλοίο Ορούτς Ρέις έπλεε στο Αιγαίο, "το υπουργείο 'Αμυνας διέρρεε ότι το παρέσυρε ο άνεμος". "Το αστείο είναι όμως ότι ο άνεμος ήταν βορειοδυτικός και θα έπρεπε να το παρασύρει ανατολικά" , είπε, κάνοντας λόγο για "θαύμα".

Κλείνοντας, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον κόσμο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να λάβει μέρος στη συμμετοχική διαδικασία ενόψει του 3ου Συνεδρίου, ενώ σημείωσε ότι "παρά τα ευτράπελα και τη διάψευση των προσδοκιών" δε θα "αντιγράψει" τον κ. Μητσοτάκη ζητώντας εκλογές. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι "όπως πάει θα τις ζητήσει ο ίδιος για να γλιτώσει τα χειρότερα και θα είναι καλοδεχούμενες έτσι ώστε να γλιτώσει η χώρα τα χειρότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση