GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απειλές Τσαβούσογλου κατά Χαφτάρ και νέα προειδοποίηση στη Μόσχα για τη Συρία

Επίθεση στον Λίβυο στρατηγό Χαφτάρ και προειδοποίηση στη Μόσχα σχετικά με τη Συρία, από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβού...

Επίθεση στον Λίβυο στρατηγό Χαφτάρ και προειδοποίηση στη Μόσχα σχετικά με τη Συρία, από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στη Διάσκεψη του Μονάχου, ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τον Χαφτάρ ότι παραβιάζει την εκεχειρία στη Λιβύη, λέγοντας ότι "θα πρέπει να τον σταματήσουν" ώστε να μπορέσει να βρεθεί μια πολιτική λύση, καθώς ο στρατηγός επιθυμεί -όπως υποστήριξε- επιθυμεί στρατιωτική λύση.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει πως αν κριθεί απαραίτητο, η Άγκυρα μπορεί να αναπτύξει στρατό στη Λιβύη, προκειμένου να υποστηρίξει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ.

Σχετικά με το μέτωπο στη Συρία, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία θέλει να λύσει τα ζητήματα με τη Ρωσία για την Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της χώρας, μέσω της διπλωματίας, αλλά αν χρειαστεί θα λάβει άλλα μέτρα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της διάσκεψης στο Μόναχο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι μια τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Μόσχα τη Δευτέρα για να έχει συνομιλίες σχετικά με την Ιντλίμπ και ότι ο ίδιος θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν το 2018 να εγκαταστήσουν μια ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ και η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της.

Ο Οκτάι δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να σταματήσει την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, επαναλαμβάνοντας μια απειλή ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να απωθήσει τις συριακές δυνάμεις εάν δεν αποσυρθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση