GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταναστευτικό: Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες σε Λέσβο και Χίο - Συνάντηση στο Μαξίμου την Πέμπτη - ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν για 2η συνεχόμενη μέρα σε Λέσβο και Χίο ανάμεσα σε κατοίκους των νησιών και τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Επεισ...

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν για 2η συνεχόμενη μέρα σε Λέσβο και Χίο ανάμεσα σε κατοίκους των νησιών και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Επεισόδια, χημικά και οδομαχίες συνέθεταν από το πρωί της Τετάρτης το σκηνικό στα δύο νησιά, όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κυβερνητική απόφαση να χτιστούν κλειστές δομές για πρόσφυγες και μετανάστες. Από τις 6.30 το πρωί η κατάσταση ήταν «πολεμική» στην περιοχή Καράβα της Λέσβου με οδομαχίες ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομία.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι, η ένταση μεταφέρθηκε στο περιοχή Διαβολόρεμα της Λέσβου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας stonisi.gr, oι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά να διασπάσουν τους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για τη νέα κλειστή δομή φιλοξενίας που έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί στην επιτεταγμένη περιοχή Καράβας της Λέσβου.

Από τα χημικά ξέσπασαν μικρές πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα.

Παρών στο συμβάν ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος κατήγγειλε «την απρόκλητη και βίας επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών που βάζει ευθέως θέμα Δημοκρατίας».

Δείτε το βίντεο:

Και αυτά τη στιγμή που σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, υπήρξαν κατηγορίες από πολίτες και κατοίκους πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο με πολίτες να κρατούν σφαίρες και να δείχνουν τα τραύματά τους, ισχυριζόμενοι ότι δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Βέβαια, σύμφωνα με τον σταθμό, αξιωματικός της αστυνομίας σημείωσε πως δεν υπάρχει αναφορά για χρήση σφαιρών από τις αστυνομικές επιχειρήσεις που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στη Λέσβο.

Δείτε το βίντεο:

Ο απολογισμός των επεισοδίων στη Λέσβο

Δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στις περιοχές Καράβα και Διαβολόρεμα της Λέσβου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το lesvosnews.net, τραυματίστηκαν 43 αστυνομικοί και 10 πολίτες.

Οι τραυματισμοί των αστυνομικών οφείλονται κυρίως στον πετροπόλεμο, ενώ των πολιτών σε δακρυγόνα και χτυπήματα.

Από τα επεισόδια υπέστησαν ζημιές τουλάχιστον δύο κλούβες της αστυνομίας και πολλά Ι.Χ. οχήματα.

Τραύματα από σκάγια φέρουν δύο τραυματίες αστυνομικοί

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο από τους 43 τραυματίες αστυνομικούς στα επεισόδια της Λέσβου φέρουν τραύματα από σκάγια.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει υπάρξει πυροβολισμός στον αέρα από πλευράς των ανδρών των ΜΑΤ.

Αντιθέτως, σύμφωνα και με τις ιατρικές γνωματεύσεις που επικαλούνται πηγές της ΕΛ.ΑΣ., κάποιοι έχουν πυροβολήσει στον αέρα ή προς την πλευρά των αστυνομικών με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα δύο ένστολοι να τραυματιστούν από τα σκάγια.

Συμπλοκές κατοίκων με ΜΑΤ μέσα σε ξενοδοχείο

Έξι αστυνομικοί των ΜΑΤ τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Χίου, κατά τη διάρκεια συμπλοκών με κατοίκους του νησιού, στην περιοχή του Καρφά, σύμφωνα με τον “Πολίτη της Χίου”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι συμπλοκές σημειώθηκαν κατά τη διαμαρτυρία των κατοίκων στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί τους άνδρες των ΜΑΤ.

Χίος: Βίντεο από το άγριο ξύλο σε άνδρες των ΜΑΤ μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Κάτοικοι της Χίου, έπειτα από κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης, κατευθύνθηκαν προς ξενοδοχείο όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι κατάφεραν να μπουν στα δωμάτια των αστυνομικών και στη συνέχεια άρχισαν να πετάνε τα πράγματά τους από παράθυρα και μπαλκόνια.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Αλήθεια Χίου» φαίνονται κάτοικοι να μπαίνουν σε δωμάτιο ξενοδοχείου και να χτυπούν άνδρες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας έχουν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί, ωστόσο άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι αστυνομικούς τραυματίες.

Δείτε το βίντεο:

Πυροβολισμοί στον αέρα από έναν άνδρα

Το απόγευμα στη Λέσβο, η ένταση μεταφέρθηκε έξω από το στρατόπεδο Κυριαζή, όπου εγκλωβίστηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ μετά τη επιστροφή τους από την περιοχή της Καράβας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώθηκαν επεισόδια.

Και αυτά τη στιγμή που σε βίντεο της τοπικής ιστοσελίδας «Στο Νησί», υπάρχει πλάνο με έναν πολίτη κοντά στο στρατόπεδο να κρατά μία καραμπίνα στα χέρια και να πυροβολεί στον αέρα.

Δείτε το βίντεο από το 56.31:

Πέτσας: Αποχωρούν τα ΜΑΤ που πήγαν για ενίσχυση στα νησιά - Σύσκεψη Μητσοτάκη με περιφερειάρχη και δημάρχους

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που πήγαν για ενίσχυση στα νησιά αποχωρούν, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον Alpha, ο Στέλιος Πέτσας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις “γιατί είχαν μία δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Γιατί αυτές οι εικόνες που είδαμε είναι πρωτοφανούς βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν για να εκτελέσουν την αποστολή τους: να προχωρήσει η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών”.

Όπως είπε στη συνέχεια, “η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη. Αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον κάποιο λόγο να είναι εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους”, διευκρινίζοντας πως αυτό αφορά τις δυνάμεις που εστάλησαν για ενίσχυση στα νησιά.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνει σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μαξίμου. “ Έχουμε αναλάβει μία πρωτοβουλία, αύριο έχει κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 17:00 ο Περιφερειάρχης μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου για να γίνει μία προσπάθεια, να πέσουν οι τόνοι όπως είπε και ο Πρωθυπουργός και να υπάρξει αποκλιμάκωση αυτής της έντασης”, είπε ο κ. Πέτσας.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση