GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιβύη: Συνεδρίαση της «Στρατιωτικής Επιτροπής» στη Γενεύη

Πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία τη Δευτέρα η συνεδρίαση της «Στρατιωτικής Επιτροπής για τη Λιβύη» για τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός, όπ...

Πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία τη Δευτέρα η συνεδρίαση της «Στρατιωτικής Επιτροπής για τη Λιβύη» για τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός, όπως ανακοίνωσε το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Στις συνομιλίες συμμετέχουν πέντε ανώτερα στελέχη από την διεθνής αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας, πέντε ανώτερα στελέχη από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ και φυσικά ο ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ΥΠΕΞ των χωρών της Διάσκεψης του Βερολίνου θα συναντηθούν στα μέσα Φεβρουαρίου

Στα μέσα Φεβρουαρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών που συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, διευκρίνισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μάας επισήμανε ακόμη ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, του οποίου η Γερμανία είναι αυτή την περίοδο μη-μόνιμο μέλος, επεξεργάζεται ήδη σχέδιο ψηφίσματος για την Λιβύη, το οποίο «θα καθιστά σαφές για άλλη μια φορά ότι όποιος παραβιάζει το εμπάργκο όπλων θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες». Κανείς δεν θα μπορεί να θεωρήσει δεδομένο ότι «εάν εξακολουθήσει να παρέχει στήριξη στην Λιβύη, θα περάσει με κάποιον τρόπο απαρατήρητος», πρόσθεσε και, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε ότι συζητείται «πολύ εντατικά και με προσήλωση» το τι θα μπορούσε να κάνει η ΕΕ με δική της αποστολή, προκειμένου να παρακολουθήσει την εφαρμογή του εμπάργκο.

Ο κ. Μάας παραδέχθηκε πάντως ότι κάποιες χώρες παραβιάζουν τις αποφάσεις της Διάσκεψης για την Λιβύη, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. «Δεν θεωρούσαμε και δεδομένο ότι μετά τη Διάσκεψη στο Βερολίνο θα επικρατήσει ειρήνη στη Λιβύη από τη μία ημέρα στην άλλη», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι προκειμένου να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα για την επίλυση της διαμάχης, είναι απαραίτητος ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση