GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Τα πράγματα μυρίζουν μπαρούτι στη Λέσβο - ΒΙΝΤΕΟ

Ως “μπαρούτι έτοιμο να πάρει φωτιά” χαρακτήρισε την κατάσταση στη Λέσβο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αναφερόμ...

Ως “μπαρούτι έτοιμο να πάρει φωτιά” χαρακτήρισε την κατάσταση στη Λέσβο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αναφερόμενος στα όσα έγιναν στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας των αιτούντων άσυλο, προσθέτοντας ότι ακολούθησε μία “ήρεμη νύχτα”.

“Οι κάτοικοι έχουν απηυδήσει και οι μετανάστες έχουν κουραστεί να περιμένουν εκεί μήνες –χρόνια. Τα πράγματα μυρίζουν μπαρούτι”, σημείωσε ο κ. Μουτζούρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι χθεσινές διαμαρτυρίες ήταν πρωτοφανείς για το νησί, όπου πάνω από 2.000 αιτούντες άσυλο που ξεκίνησαν πορεία από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης. Στο κέντρο σημειώθηκαν επεισόδια, μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και των αστυνομικών, τα οποία συνεχίστηκαν και στο χωριό της Μόριας, από όπου πέρασαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, επιστρέφοντας στο ΚΥΤ, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ανέφερε ότι οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν επί 6,5 ώρες στην πλατεία Σαπφούς, ενώ έπειτα από επικοινωνία του ίδιου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν με μία διμοιρία.

Των γεγονότων ακολούθησε σύσκεψη με τον δήμαρχο του νησιού.

Σχολιάζοντας τέλος την τροπολογία που κατατέθηκε για τις ΜΚΟ, είπε πως τον είχε ενημερώσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

«Ήταν αίτημά μας, περιμένουμε να δούμε τι περιέχει», κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση