GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξαλλος ο Ερντογάν: Θα χτυπάμε τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις όπου τις συναντάμε

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα πλήττει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις όπου τις συναντά στη βόρεια Συρία, αν πληγ...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα πλήττει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις όπου τις συναντά στη βόρεια Συρία, αν πληγεί και άλλος Τούρκος στρατιώτης, και μπορεί να κάνει και χρήση αεροπορικής ισχύος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συμμετέχει στη “σφαγή” αμάχων στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα ανέφερε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πέραν των τουρκικών θέσεων παρατήρησης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

“Αν υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός στρατιώτη μας σε θέση παρατήρησης ή αλλού, δηλώνω από εδώ ότι θα πλήττουμε τις δυνάμεις του καθεστώτος παντού από σήμερα, ανεξάρτητα από τα σύνορα της Ιντλίμπ ή τις προβλέψεις της συμφωνίας του Σότσι”, δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

“Θα το πράξουμε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απαραίτητα μέσα, στον αέρα ή στο έδαφος, χωρίς να διστάσουμε, χωρίς να επιτρέψουμε οποιαδήποτε χρονοτριβή”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματός του. Η Ρωσία, η οποία διαθέτει μια αεροπορική βάση στη Συρία, ελέγχει εδώ και χρόνια τον εναέριο χώρο της Ιντλίμπ.

“Το καθεστώς και οι ρωσικές δυνάμεις (...) που το υποστηρίζουν επιτίθενται αδιάκοπα σε αμάχους, διαπράττουν σφαγές και αιματοχυσίες”, πρόσθεσε ο Ερντογάν που επιτέθηκε κατά της Μόσχας.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, 14 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους και 45 έχουν τραυματιστεί σε επιθέσεις του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ.

“Τα αεροπλάνα που πλήττουν τους άμαχους πληθυσμούς στην Ιντλίμπ δεν θα μπορούν πλέον να επιχειρούν με ησυχία όπως πριν”, δήλωσε ο Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίσει τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό ούτε αν τα ρωσικά αεροπλάνα θα αποτελούν επίσης στόχους.

Στη Μόσχα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, πως ο Πρόεδρος της Ρωσία Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία και συμφώνησαν πως οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις επαφές τους σχετικά με τη Συρία.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες έχουν κινητοποιηθεί για να απωθήσουν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από την Ιντλίμπ, όμως πρόσθεσε πως οι αντάρτες αυτοί πρέπει να παραμείνουν πειθαρχημένοι.

“Δώσαμε το μήνυμα ότι θα δράσουμε χωρίς συμβιβασμούς εναντίον αυτών από τις αντιπολιτευόμενες οργανώσεις που ενεργούν με απειθάρχητο τρόπο και δίνουν στο καθεστώς δικαιολογία για να επιτεθεί”, σημείωσε ο Ερντογάν.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση