GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: "Θρίλερ" με τους νεκρούς στο Ιράν

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει το δημοσίευμα του BBC που αναφέρει πως οι νεκροί στο Ιράν από τον κορονοϊό είναι τριπλάσιοι από τα επίσημ...

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει το δημοσίευμα του BBC που αναφέρει πως οι νεκροί στο Ιράν από τον κορονοϊό είναι τριπλάσιοι από τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει η ιρανική κυβέρνηση. Νοσοκομειακές πηγές του Ιράν ανέφεραν στο BBC, πως οι νεκροί από τον κορονοϊό ανέρχονται σε τουλάχιστον 210, την ίδια ώρα που το επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της χώρας αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι 34 και τα κρούσματα είναι 388.

Σύμφωνα με τις νοσοκομειακές πηγές, τα περισσότερα θύματα είναι από την Τεχεράνη και την πόλη Κομ, όπου επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού. Η ιρανική κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Υγείας του Ιράν διέψευσε την είδηση που μετέδωσε το BBC Persian ότι τουλάχιστον 210 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα από τον νέο κορονοϊό.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, μέλος της ιρανικής βουλής κατηγόρησε τις αρχές για συγκάλυψη της κατάστασης στην πόλη Κομ. Μάλιστα και οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει τις ανησυχία τους, πως οι ιρανικές αρχές δεν δίνουν σωστές πληροφορίες.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν τη βοήθειά τους για την αντιμετώπιση του κοροναϊού στο Ιράν, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τη βούληση του Ιράν να μοιραστεί πληροφορίες. "Ο ισχυρισμός ότι θέλει να βοηθήσει το Ιράν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού μια χώρα που με την οικονομική τρομοκρατία της έχει προκαλέσει εκτεταμένη πίεση στον ιρανικό λαό και έχει ακόμη και κλείσει τις διόδους για την αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού είναι γελοίος και συνιστά ένα πολιτικό-ψυχολογικό παιχνίδι".

πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση