GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κορονοϊός "χτυπά" το Καρναβάλι - Αντιδράσεις για τη ματαίωση των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα

Έντονες αντιδράσεις δημάρχων, εμπορικών συλλόγων και ξενοδόχων έχει προκαλέσει απόφαση-οδηγία του υπουργείου Υγείας για ματαίωση των ...

Έντονες αντιδράσεις δημάρχων, εμπορικών συλλόγων και ξενοδόχων έχει προκαλέσει απόφαση-οδηγία του υπουργείου Υγείας για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων του προσεχούς τριημέρου λόγω του κορονοϊού.

Οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στην παραπάνω απόφαση για οικονομικούς, κυρίως, λόγους, ωστόσο δείχνουν διάθεση να συμμορφωθούν στην απόφαση Κικίλια. «Η απόφαση δημιουργεί πικρία, αλλά καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση» είπε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τονίζοντας ταυτόχρονα πως «ανετράπη ο σχεδιασμός της πόλης και ζητεί αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες».

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια στιγμή τον προβληματισμό του για τον εμπορικό κόσμο του Μοσχάτου εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος, βέβαια, ανακοίνωσε πριν από λίγο τη ματαίωση της εκδήλωσης για την Καθαρά Δευτέρα. «Την Καθαρή Δευτέρα είχαμε προγραμματίσει μία εκδήλωση στην πλατεία αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την ματαιώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά με τον Δήμο να εκδίδει και ανακοίνωση.

Τι λέει ο δήμαρχος Ξάνθης για την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Προβληματισμένος από την απόφαση της Κυβέρνησης παρουσιάστηκε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέλεπης.

«Αν υπήρχε κάποιο δείγμα επικινδυνότητας, ας καλούσαν τους τέσσερις δημάρχους να μας πουν τι συμβαίνει. Έχουμε και εμείς ευθύνη για την κοινωνία, δεν είναι ευαίσθητα μόνο τα υπουργεία. Και εμείς αγαπάμε την κοινωνία και εμείς είμαστε δίπλα της κάθε μέρα», πρόσθεσε ο κ. Τσέλεπης.

«Προσπαθώ να επιβεβαιώσω τους λόγους της επιλογής αυτής... Έχουμε πουλήσει 16.500 στολές, τα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά εδώ και δύο ημέρες προϊόντα χιλιάδων ευρώ. Στους αγώνες που μαζεύονται 45.000 κόσμος θα τους ακυρώσουμε; Μήπως ξεκίνησαν να εφαρμόσουν μία πρόληψη από λάθος θεσμό δραστηριοτήτων;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος της πόλης.

Ακούστε το ηχητικό:

Επί του θέματος, όμως, τοποθετήθηκε στον Focus 103,6 Fm και ο πρόεδρος Ξενοδόχων Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος σχολίασε την εν λόγω απόφαση και έκανε λόγο για σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην πόλη.

«Με την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ξάνθη θα έχουμε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα» είπε ο κ. Ιερόπουλος και συμπλήρωσε ότι «τα ξενοδοχεία έχουν προπληρωθεί και έχουν λάβει τα απαραίτητα εμπορεύματα». «Δεν μπορούμε να κάνουμε επιστροφή χρημάτων» τόνισε και συνέχισε «Δεν γίνεται ενώ βγαίνουμε για καφέ και πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ να ακυρώνεται το καρναβάλι».

Σημείωσε δε ότι η εν λόγω απόφαση του κ. Κικίλια «δεν ήταν σωστή» λέγοντας «έσπειραν πανικό χωρίς λόγο». «Ο κορωνοϊός κατ’ επιλογή θα χτυπήσει μόνο στις παρελάσεις; Αν είναι τόσο σοβαρό το θέμα να μας πάνε σε κατ’ οίκον περιορισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερόπουλος.

«Οι διοργανωτές έχουν απευθυνθεί στους δημάρχους της περιοχής ώστε να μην ακυρωθεί το καρναβάλι» δήλωσε ο ίδιος. «Ας μην πανικοβάλλουμε τον κόσμο» είπε.

Επίθεση σε Κικίλια από τον δήμαρχο Ρεθύμνου

Σύμφωνος με τη στάση του Πρωθυπουργού "να μην δημιουργούμε πανικό εξαιτίας του κορονοϊού" είναι ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αναφορικά με την απαγόρευση Κικίλια όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα. "Ο Πρωθυπουργός είπε να μην δημιουργούμε πανικό ωστόσο η απόφαση του Υπουργού Υγείας, μόνο αυτό δεν κάνει" ανέφερε μιλώντας στο ekriti.gr ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, αυτό θα μπορούσε να μη γίνει από τη στιγμή που δεν έχουν προηγηθεί απαγορεύσεις άλλου είδους και ειδικά σε σημεία όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, οι καρναβαλιστές θα αποφασίσουν το βράδυ αν θα προχωρήσουν στη διοργάνωση του καρναβαλιού.

Το μόνο σίγουρο είναι το Ρέθυμνο βρίσκεται... στα κάγκελα καθώς η ακύρωση του καρναβαλιού στην πόλη θα έχει σοβαρές επιπτώσεις κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, όπως λένε πολλοί από τους διοργανωτές.

Επίσης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου μετά από επαφές που είχε με τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Δήμαρχο Κέρκυρας, αποφάσισαν να αποστείλουν κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία θα διαμαρτύρονται και θα ζητούν επανεξέταση του θέματος αφού η ακύρωση τόσο μεγάλων εκδηλώσεων δεν αποτελεί μια απλή απόφαση και επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις.

Τι υποστήριξε ο δήμαρχος Κοζάνης

Έκπληκτος από την απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να ακυρώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού δήλωσε στο www.kozani.tv ο Δήμαρχος Κοζάνης Λαζάρος Μαλούτας.

Ο κ. Μαλούτας βρίσκεται στην Αθήνα και εξέφρασε την δυσφορία του για την εξέλιξη αυτή θέτοντας τον προβληματισμό του τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις στους κλειστούς ιδιωτικούς χώρους (καταστήματα, μπαρ κλπ) που υπάρχει συνωστισμός!

"Δηλαδή στον δημοσιο χώρο ακυρώνονται οι εκδηλώσεις και στους ιδιωτικούς όχι;" τόνισε ο κ. Μαλούτας ο οποίος θα κάνει αύριο Παρασκευή δηλώσεις για το θέμα αφού σήμερα όπως είπε θα αναζητήσει το τι ισχύει.

Ματαίωση και στην Κέρκυρα

Ταυτόχρονα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ματαιώνονται και στην Κέρκυρα παρότι το μεσημέρι σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρθηκε πως η δήμαρχος της πόλης, Μερόπη Υδραίου ήταν έτοιμη να αντιδράσει. Ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση ματαίωσης του καρναβαλιού με την κα. Υδραίου να δηλώνει πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία των πολιτών».

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Πάτρα, Ρέντη, Ρέθυμνο, Έδεσσα, Καστοριά, Ραφήνα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ναύπλιο, Ξάνθη, Μοσχάτο, Ζάκυνθο, Χίος, Μέθανα, Λευκάδα, Ναύπλιο, Ναύπακτος, Σκύρος, Λέσβος, Νάουσα, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Πειραιάς, Περιστέρι, Κόρινθος, Αλιβέρι, Νιγρίτα, Καμένα Βούρλα, Άνδρος, Λαύριο, Λαμία, Φάρσαλα, Μαγούλα, Χαλκίδα, Λουτράκι, Νάξος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση