GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Βόμβα» από το Bloomberg: Η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ πυραύλους Patriot για τη Συρία

Δημοσίευμα «βόμβα» από το Bloomberg, το οποίο αποκαλύπτει ότι η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναπτύξει δύο συστοιχίες πυραύλων Patri...

Δημοσίευμα «βόμβα» από το Bloomberg, το οποίο αποκαλύπτει ότι η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναπτύξει δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot στα νότια σύνορά της για να αντιμετωπιστούν μελλοντικές επιθέσεις των συριακών στρατευμάτων, που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία.

Το Bloomberg επικαλείται Τούρκο αξιωματούχο.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες περισσότεροι από 10 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επικαλείται το Bloomberg, η Άγκυρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει F-16 για να χτυπήσει μονάδες του Άσαντ στην Ιντλίμπ, αν οι Patriot είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Hatay, στα σύνορα της Τουρκίας για να παράσχουν προστασία.

Η Τουρκία, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν έχει λάβει έως τώρα απάντηση από τις ΗΠΑ με το αίτημά της να κατατίθεται την προηγούμενη εβδομάδα στον απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Ραγκίπ Σοϊλού το δημοσίευμα του Bloomberg ισχύει απόλυτα, αλλά όπως ο ίδιος σημειώνει «όλοι ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν τους Patriot όσο η Άγκυρα έχει τους S-400. Πραγματικά αναρωτιέμαι τι σκέφτονται τώρα οι αξιωματούχοι στην Άγκυρα για την επιλογή των S-400 τώρα».

I can confirm that Turkey had asked Patriots from the US to deter Russia in Idlib.

But we all know that the US won’t provide it while Ankara has S-400s.

I really wonder what officials in Ankara think about their S-400 choice now.

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) February 20, 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση